ФМП ПРЕСЕДАВА АБА ЛИГОМ: Партизанов захтев није услишен, “пентери” газде на Јадрану

Новости онлине

02. 09. 2020. у 18:04

ДУГО траје спор око председавања АБА лигом, односно захтева Партизана да се ФМП избаци из лиге због наводног сукоба интереса са Црвеном звездом.

ФМП ПРЕСЕДАВА АБА ЛИГОМ: Партизанов захтев није услишен, “пентери” газде на Јадрану

Владимир Јовановић тренер ФМП-а са играчимаФото: Н.Параушић

Та прича је добила свој закључак: ФМП председава АБА лигом. То се може закључити из данашњег саопштења председништва такмичења, објављеног на званичном сајту, у коме се јавност обавештава о текућим стварима.

Саопштење гласи овако:

"Председништво АБА лиге одржало прву седницу за сезону 2020/2021" наслов је саопштења.

"Током заседања које су одржали чланови председништва Ђорђије Павићевић (Морнар), Жељко Жилавец (Задар) и Зоран Тошковић (ФМП) донета је серија јако важних одлука за функционисање регионалног такмичења следеће сезоне, а поготово током пандемије Цовида-19.

Председништво АБА за сезону 2020/21. чине чланови: Зоран Тошковић, председник и два потпредседника, Ђорђије Павићевић и Жељко Жилавец.

Разговарало се о информацијама око разних могућности за играње утакмица, а потврђен је и протокол АБА о Цовиду-19; разговарало се и о разним опцијама у случају прекида такмичења и маркетиншким регулацијама, које су припремили директор Дубравко Кметовић и спортски директор Милија Војиновић.

Усвојена је и информација о вансудском поравнању АБА лиге и КК Црвена звезда, а потврђена је и нагодба.

Председништво је подржало све предлоге г. Кметовића и г. Војиновића и изразило је велико задовољство због чињенице да су клубови урадили исто на њиховом састанку 2. септембра.

Председништво се једногласно договорило да одржи нову седницу што пре могуће, са циљем да се обезбеди реализација одлука донетих на претходним седницама скупштина АБА лиге и несметаног функционисања АБА лиге".

Потписали су га Тошковић, Павићевић и Жилавец.

Пошто се лига нашла у својеврсној блокади када је Партизан одбио да се унос власничких права пренесе на ФМП, црно-бели су објавили да немају ништа против да тим из Железника игра АБА лигу док се не реши питање наводногсукоба интереса, али нису гласали за пренос власничких права.

(Мондо)

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)