ДА ЗАВРШИМО ПОСАО: Огњен Јарамаз о изазовима који су пред Партизаном у новој сезони

Танјуг

20. 08. 2020. у 15:56

ДА ЗАВРШИМО ПОСАО: Огњен Јарамаз о изазовима који су пред Партизаном у новој сезони

Фото: Д. Стјепановић

КОШАРКАШ Партизана Огњен Јарамаз изјавио је да се нада да ће предстојећа сезона бити прилика да црно-бели доврше све оно што им је због ситуације са вирусом корона било ускраћено у финишу такмичарске 2019/20, као и да су сви жељни игре и поновног доказивања.

Црно-бели су се окупили у понедељак, а 24- годишњи бек говорио је и како се припремао током неочекиване паузе.

- Ово лето сам радио индивидулано, било нам је дозвољено да тренирамо под посебним условима у халама. Искористио сам тај период да радим на себи, да унапредим неке сегменте у игри. Мислим да сам се добро припремио за овај почетак сезоне. Сви смо се ужелели играња кошарка након ове дуге паузе - рекао је Јарамаз за ТВ Партизан.

Kошаркаши Партизана у тренутку прекида сезоне 2019/20 због пандемије корона вируса, били су лдери у АБА лиги и чекао је их четвртфинални сусрет у Еврокупу против Уникса пред домаћим навијачима.

- Постоји велики жал, с тим да нама нико ништа не би гарантовао. Сматрам да смо били у доброј форми, да смо играли веома добро и да смо били у доброј прилици да направимо сезону коју Партизан није имао дуги низ година. До момента прекида ми смо освојили АБА Суперкуп и Kуп Kораћа, али ће остати велики жал што нисмо дошли у прилику да се боримо за трофеј АБА лиге и да на тај начин покушамо да обезбедимо улазак у Евролигу или кроз Еврокуп, где смо исто добро играли. Надам се да ћемо ове године имати прилику да довршимо посао. То било лепо - рекао је Јарамаз и осврнуо се на сезону која следује.

- Та неизвесност, не могу рећи да нас ремети, али је веома незгодно када се ми припремамо, а не знамо какав ће бити концепт такмичења. Једино што знамо да неће бити публике, али то не утиче на нашу мотивацију. Сви смо жељни играња и поновног доказивања. Чекамо коначне одлуке и у АБА лиги и у Еврокупу, а до тада на нама је да се спремимо.

После три дана рада у Београду, црно-бели су данас кренули пут Врњачке Бање на базичне припреме.

- Очекујем да се уведемо у неке основне ствари са Шћепановићем као првим тренером. Да поставимо неке принципе у одбрани и нападу. Врњачка Бања је идеална прилика за тако нешто. Бићемо 10 дана, очекујем да ће то утицати добро и на атмосферу у екипи. Бићемо изоловани, осуђени једни на друге. Из свега тога могу да произиђу само позитивне ствари - закључио је Јарамаз.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)