ОТИШАО ЈЕ ПРЕДИВАН ЧОВЕК: Од Оџа се опростили и Американци

В. Н.

08. 08. 2020. у 20:10

ОТИШАО ЈЕ ПРЕДИВАН ЧОВЕК: Од Оџа се опростили и Американци

Фото: Д. Стјепановић

КОШАРКАШКИ свет је у петак остао у шоку због изненадне смрти Мајкла Оџа.

Доскорашњег центра Црвене звезде је током индивидуалног тренинга у Београду издало срце, а навијачи, челници и актери игре под обручима су у неверици коментарисали прерани одлазак доброћудног дива који је пленио харизмом и добротом. Трагична вест се касније пренела и преко Атлатника, одакле су последње поздраве упутили са колеџа Флорида стејт, места одакле је Оџо започео своје кошаркашко путовање.

- Мајл је био већи од живота - стајало је на друштевеним мрежама НЦАА лиге, док је школа коју је похађао такође имала шта да каже на опроштају од играча. - Желимо да изразимо саучешће Мајкловој породици, пријатељима и некадашњим саиграчима. Био је капитен нашег тима, дипломац универзитета и цењени члан заједнице Талахасија. Увек је имао осмех на лицу и није упознао никога ко му касније није постао пријатељ. Остаће упамћен по позитивном утицају који је имао на нашу фамилију - писало је у званичном саопштењу универзитета са Флориде.

ЖИВОТ ВЕЋИ ОД РИВАЛСТВА

ОД некадашњег центра Црвене звезде и ФМП, на друштвеним мрежама су се опростили многобројни играчи, тимови, а један од њих је и бивши плејмејкер Партизана Алекс Ренфро.

- Ужасне вести сам чуо. Колико год да је ривалство између Црвене звезде и Партизана, живот је још већи. Почивај у миру, велики човече, молићу се за све ближње - поручио је Ренфро.

И Ленард Хамилтон, Оџов тренер са колеџа, имао је поруку за свог некадашњег играча.

- Свих ових година, колико сам тренер, нисам срео особу која је схватала емоције других људи попут Мајкла. Био је најпопуларнија особа у Талахасију, али и на целом универзитету. Мајкл Оџо је био предивно људско биће, сјајан саиграч и пример свега онога шта наш универзитет представља. Био је један од најчистијих "семинолија" (надимак студената Флорида стејта) које знам, недостајаће нашој читавој фамилији.

Присетили су се и тамошњи медији момка који је у САД дошао из родне Нигерије, како би направио кошаркашку каријеру. Прво је похађао припремну школу у Тенесију, да би затим отишао на Флорида стејт који је изабрао из занимљивих разлога.

- Прво сам желео да се склоним од хладноће, а други разлог је била храна. Желео сам да се нађем негде где ћу јести и где ће ми остати за касније јер сам знао да ћу за два сата поново да огладним - рекао је тада Оџо.

Некадашње Оџове речи довољно говоре о његовој личности и скромности која га је одликовала током живота.

- Сада имам све на колеџу, а пре тога смо вечерали у пола шест и већ око пола осам ја сам био гладан, а нисам имао пара. И шта сам друго могао да урадим? Одлучио сам да дипломирам и побегнем на колеџ како бих имао шта да једем - биле су речи момка који је завршио цео програм тамошњег универзитета пре доласка у ФМП.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)