НИКАДА ЈАЧА ИЗЈАВА ПРЕДСЕДНИКА ПАРТИЗАНА: Дуеле Звезде и ФМП-а не гледа нико, јер су пријатељски

Новости онлине

28. 07. 2020. у 17:40

ПРЕДСЕДНИК Партизана Остоја Мијаиловић поново се дотакао теме играња ФМП-а у АБА лиги , а томе је говорио за Спорт клуб.

НИКАДА ЈАЧА ИЗЈАВА ПРЕДСЕДНИКА ПАРТИЗАНА: Дуеле Звезде и ФМП-а не гледа нико, јер су пријатељски

Фото: М.Вукадиновић

Подсетимо, Партизан је на Скупштини тражио искључење ФМП-а из лиге због сукоба интереса, јер тврде да тај клуб контролишу људи који воде Звезду.

- Партизан није неко ко може да врши арбитражу. Ми смо надлежним органима послали све потребне доказе који су потпуно јасни.

- Мислили смо да ће то Скупштина АБА лиге моћи, али они нису рекли ни да ни не. Видећемо како ће реаговати на доказе које смо им доставили. Понављам, наш циљ је једино да се тимови такмиче равноправно - каже председник Партизана.

Мијаиловић је затим појаснио зашто мисли да ФМП и Црвена звезда не би требало да играју у истој лиги.

- Можда ми је и јасно зашто мањи клубови ћуте, али ако сви стално будемо ћутали то неће водити никуда – онда ћемо цео живот бити у прекршају, а кошарка ће губити на квалитету и занимљивости.

- Утакмице та два тима нико не гледа ни на телевизији, ни у хали јер се оне практично играју као пријатељске. То тако не треба да функционише.

- Имали смо пример у фудбалу где је филијала ФК Црвена звезда ‘ФК Графичар’ изборио пласман у елитни ранг такмичења, али је из моралних разлога одбио да наступи у Суперлиги. Не желим расправе, ово је питање угледа српске кошарке - рекао је Остојић у разговору за Спорт клуб.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)