НЕДОСТАЈЕ ЈОШ ЦЕНТАР: Састав Партизана за наредну сезону се скоро потпуно искристалисао

18. 07. 2020. у 20:45

НАДЕ навијача Партизана да наредна сезона може да буде успешна као и већи део протекле срушиле су се за само неколико дана, када је клуб напустио први плејмејкер Кори Волден, а потом и тренер Андреа Тринкијери.

НЕДОСТАЈЕ ЈОШ ЦЕНТАР: Састав Партизана за наредну сезону се скоро потпуно искристалисао

Фото: М. Вукадиновић

Међутим, то је могла да буде само прва реакција љубитеља црно-белих боја, јер је неколико наредних потеза у Хумској показало да те две промене не би требало да буду погубне по клуб.

На клупи неће бити никакво ново и непознато име, већ некадашњи играч Партизана и доскорашњи први асистент у стручном штабу Владо Шћепановић. Уз њега ће бити тренер који са играчима већ има изграђен сјајан однос, Александар Матовић. Нови члан је Дејан Мијатовић, популарни Џоли, који је на истој адреси био помоћник Ненаду Чанку у сезони 2017-'18. Већ на промоцији Шћепановић је нагласио да сигурно неће копирати систем Андрее Тринкијерија, али да свакако ствари које су биле добре током претходне сезоне и које су доносиле победе неће значајно мењати.

Одлазак Корија Волдена у Црвену звезду жестоко је потресао "парни ваљак", али је ситуацију умирио долазак сасвим достојне замене и прошлогодишње клупске жеље - Кодија Милера-Мекинтајера. На истој позицији у току ове недеље челници Партизана успели су да реше још један потенцијални проблем. Пронашли су заједнички језик са Немањом Гордићем, који је продужио уговор и у наредној сезони ће дириговати игром црно-беле експедиције.

Позитивна ствар за црно-беле је и комплетна петорка која је пре неколико дана гласовима навијача изабрана за идеалан тим Еврокупа у протеклој сезони - Мозли, Рашон, Загорац, Јарамаз и Пејџ. Сва петорица имају уговоре и биће битне карике Шћепановићевог тима. Уз Мозлија у рекету црно-бели имају и Николу Јанковића, па се ту очекује долазак још једног играча, за којим су већ дуже време у потрази.

Недавно је, до 2024. године, продужен уговор и са младим Урошем Трифуновићем, а стигао је још један домаћи играч - Немања Дангубић. Очекује се до почетка припрема и одлука капитена Новице Величковића, који је сваке претходне године после вагања настављао тамо где је стао на крају сезоне. Недавно се преко друштвених мрежа јавио и Брајан Ангола, који је спреман да се врати у Београд и буде део екипе, али остаје питање да ли је и даље у плановима тренера.

Кад се све сабере, јасно је да се Партизан неће много променити у односу на претходну сезону, иако је доживео два непланирана одласка већ на старту летњег прелазног рока.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)