Страх у НБА: На Флориди се из дана у дан увећава број заражених

Новости онлине

понедељак, 22. 06. 2020. у 21:05

Страх у НБА: На Флориди се из дана у дан увећава број заражених

фото: ЕПА

Све већи број случајева вируса корона на Флориди изазива забринутост међу играчима, управама клубова и руководству НБА лиге, уочи планираног наставка такмичења крајем јула у Орланду.

Из дана у дан се на Флориди увећава број заражених, има их скоро 94.000, чиме је та држава постала жариште, уз Тексас и Аризону.

Током најмање једног разговора са високим руководиоцем клуба, комесар НБА лиге Адам Силвер признао је пораст броја заражених на Флориди.

Извори тог клуба описали су општи тон тог позива, укључујући и питања које је Силвер поставио, као напет. У другом позиву Силверов тон био је "одлучан али тмуран", пренео је И-Ес-Пи-Ен (ЕСПН).

Како се наводи, Силвер је одлучан да се сезона настави 31. јула на имању Волта Дизнија у Орланду, иако признаје озбиљност ситуације у вези са порастом броја заражених.

Тренинг кампови требало би да почну 9. јула, а Силвер је рекао да је уверен да ће задржавање на имању заштитити играче од пандемије.

Играчи су одржали виртуелни састанак и изразили су забринутост због ситуације. Они су истакли податак да запослени у Дизниворлду, који не станују у кампусу, неће бити тестирани. Наведен је и један од олакшавајућих података, а то је да су бројни нови случајеви заразе пријављени далеко од Орланда.

Јужна Флорида је најтеже погођени амерички регион, а само у области Мајамија пријављено је 25.000 случајева.

НБА лига планира да 22 од 30 екипа одиграју сезону до краја, на имању које се налази већином у Оранж каунтију у централној Флориди, региону који није толико погођен.

Портпарол лиге Мајк Бас рекао је да лига пажљиво прати податке са тих територија и да ће наставити да сарађује са играчима, надлежнима и стручњацима у вези са плановима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)