Кошаркаши Партизана ставили тачку на турбулентну сезону и отишли на летњу паузу: Остали недоречени

Ми. Рогач

14. 06. 2020. у 20:11

Кошаркаши Партизана ставили тачку на турбулентну сезону и отишли на летњу паузу: Остали недоречени

Фото: Д. Стјепановић

ПОСЛЕ одличних резултата у сезони која је као гумицом обрисана намеће се питање за кошаркаше Партизана: да ли су вољни још једном од јесени да нацртају контуре јаког тима спремног да пронађе давно изгубљени кључ од врата Евролиге?

Са великим жалом у очима због прекида такмичења, црно-бели играчи дали су позитиван одговор. У петак су отишли на летњу паузу, да прикупе енергију за све што их чека у наредној такмичарској години.

- Причали смо и спремни смо опет из почетка да кренемо. Има много времена до старта, али ја сам већ мотивисан да уђем у нову сезону. Остали смо недоречени и хоћемо да завршимо посао следеће сезоне јасно је поручио Огњен Јарамаз, један од лидера тима и МВП Купа у Нишу, који има уговор до лета 2021. године.

Борио се Огњен са емоцијама док је причао о завршетку сезоне која је имала велики потенцијал.

- Пауза је била неминовност и заиста је ово најбоље решење, али много ми је криво. Имали смо фантастичну сезону до прекида, потенцијално најбољу у последњих седам, осам, можда и десет година. Шта да радимо, остаје жал... Немамо никако признање за све што смо радили и то је грехота. Били смо првопласирани у оба такмичења. Наравно, нико нам не гарантује да бисмо освојили Еврокуп и АБА лигу, било је потребно да се одигра плеј-оф. Највећа је штета то што нисмо дошли у прилику да се боримо за трофеје. Много ми је криво - поновио је Јарамаз још једном.

Заједно са Огњеном у нове битке једва чека да крене и Раде Загорац, који је током паузе продужио сарадњу са црно-белима до 2022. године.

- Драго ми је што сам ту, мислим да би још тога требало да се деси на мом и Партизановом путу - не крије Загорац колико жељно чека трофеј у црно-белом дресу. - Неки циљеви који су обострани треба да се испуне. Стицајем разних околности, то се није десило у првом двогодишњем мандату. Тако да мислим да нас добре ствари тек чекају. Жао нам је свима због прекида, остали смо ускраћени за најзанимљивији део сезоне који је био пред љубитељима спорта. Виша сила, ништа паметно не може да се дода, осим да ћемо мотивисанији ући у следећу сезону.

2019/2020.

* АБА Суперкуп - победници

* Куп Радивоја Кораћа - трофеј
* АБА лига - првопласирани у регионалном делу
* Еврокуп - прошли у четвртфинале као најбољи тим топ 16 фазе
* Суперлига - није се играло
Да ли ће их са капитенском траком у најважније борбе водити Новица Величковић, питање је које се поставља сваког лета.

- Увек исто четири, пет година уназад. Тренирам, радим, са мном се никад не зна - каже Величковић. - Осећам се добро, мало сам се бацио на бициклизам током паузе.

Иако није рекао да ли ће сигурно продужити уговор који је истекао или не, Новица није престајао да прича у првом лицу.

- Остаће добар део екипе на окупу, добро се познајемо. Сада је пресудан био први део сезоне да се зближимо. Сваку утакмицу је неко други "кликнуо", давно нисам видео да у екипи нико не размишља о себи. Сигурно да хемија може да се понови, али резултати - то већ не може нико да нам гарантује - закључио је Новица Величковић.

ПЕРФЕКТНА СЕЗОНА

ГОДИНА која није донела на кошаркашком плану готово ништа изазива тугу у очима Величковића, који само зна колико је болова претрпео док је водио тим...

- По мом мишљењу смо имали перфектну сезону у АБА лиги и Еврокупу - слеже раменима Новица. - Први смо били у оба такмичења пре прекида, сигурно да је нама играчима најтеже. Све се брзо издешавало, странци су отишли за Америку, нисмо се ни видели два месеца. Био сам баш уморан од прича шта и како. Мислим да остаје велики жал.

УГОВОРИ ККП

* ИСТЕКЛИ уговори: Величковић, Гордић, Бирчевић, Ангола, Рединг, Пејнерс, Мекаду.

* До лета 2021. године: Јарамаз, Јанковић, Волден, Томас.

* До лета 2022. године: Загорац, Пејџ, Трифуновић.

* До лета 2023. године: Мозли.

* Под уговорима су и играчи који су провели последњу сезону на позајмицама: Душан Милетић, Стефан Јанковић и Алексеј Николић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)