ЗВЕЗДА ПОКАЗАЛА ШАМПИОНСКИ ГЕН! Отписана чета Душка Ивановића згромила Басконију: Партизан корак ближе ТОП 8 Евролиге

Novosti online

23. 03. 2023. у 20:49

КОШАРКАШИ Црвене звезде у 30. колу Евролиге савладали су Басконију резултатом 74:63.

ЗВЕЗДА ПОКАЗАЛА ШАМПИОНСКИ ГЕН! Отписана чета Душка Ивановића згромила Басконију: Партизан корак ближе ТОП 8 Евролиге

FOTO: M. Vukadinović

Кошаркаши црвене звезде данас су играли за част, како сопствену, тако и српске кошарке. Али, њихово добро издање ове вечери, барем резултатски, било је неопходно њиховом највећем ривалу - Партизану.

FOTO: M. Vukadinović

Увертира утакмице није добро почела нити за црвено-белу, нити за црно-белу страну Београда. Тим са Малог калемегдана био је потпуно индиспониран.

Близу четвртине и по Ивановићева чета није личила на себе, пре свега дефанзивно. Није било оног уобичајеног жара, компактоности и гранитне одбране која не дозвољава лаке поена, којих је након близу 15 минута игре у дворани Александар Николић било и превише.

FOTO: M. Vukadinović

 

Баскијци су отишли и на маскималних +12, а онда је кренуо велики преокрет. Факундо Кампацо је унео преко потребну дефанзиву енергију са агресивним приступом и пар украдених лопти, а Хасан Мартин и Бен Бентил затрпавали су кош ривала из рекета у тренуцима када  нити једна тројка није могла да прође кроз обруч.

Звезда до полувремена одлази на +1, а талас са краја друге деонице, наставио се и у трећој. Бентил је наставио тамо где је стао, показао је горостас из Гане какву меку руку поседује. Тим са Малог Калемегдана већ до средине треће деонице имао је двоцифрену предност.

Шпанцима је горело под ногама, победа је била императив у борби за ТОП 8 Евролиге, међутим Звезда је одбила све налете ривала који разлику није успео да спусти испод 6 поена предности.

FOTO: M. Vukadinović

Играч утакимице био је Факундо Кампацо иако је убацио само три поена. Аргентинац је сјајном игром у одбрани донео огромну енергију Звезди, а са седам асистенција разиграо саиграче.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Немања Недовић са 20 поена, Бен Бентил је убацио 12, а Огњен Добрић поен мање.

У редовима Басконије најбољи је био амерички бек Даријус Томпсон са 15 поена.

Једина лоша вест за црвено-беле је повреда задње ложе Луке Вилдозе.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - БАСКОНИЈА 74:63

ХАЛА: "Александар Николић"

СТРЕЛЦИ:

Црвена звезда: Вилдоса 3, Лазаревић, Кампацо 3, Митровић 8, Мартин 10, Добрић 11, Илић, Недовић 20, Марковић 3, Кузмић, Петрушев 4, Бентил 12

Басконија: Хауард 3, Хајдегер 2, Раиесте 3, Маринковић 7, Диес, Томпсон 15, Котсар 9, Енок 2, Костело 6, Гедраитис 10, Хомс 6, Куруц

ЧЕТВРТА ЧЕТВРТИНА

КРАЈ МЕЧА!

37. минут - Недовић за три, усијала се његова рука у овим моментима, Звезда има 68:61.

36. минут - Страшан потез Даријуса томсона, Басконија на -5, али потом Кампацо диже Пионир на ноге, +8 за Звездз, 65:57.

35. минут - Благи пад Звезде, мини-серија Басконије 4:0, Томсон је дошао до лаких поена, Душко Ивановић тражи тајм-аут, 62:55.

33. минут - Томсон погађа и смањује дефицит Шпанаца на -8, пре тога је Недовић промашио оба пенала, али је потом погодио за три, 62:51!

32. минут - Петрушев погађа из одбојке, 59:49. Инок промашује из полухорога, а Огњен Добрић потом наставља мучно вече за црвено-беле ван линије 6,75, 6/23.

ТРЕЋА ЧЕТВРТИНА

 

30. минут - Крај треће четвртине, Хауард је упутио шут уз звук сирене, али нема поена за Басконију, остаје 57:49 за црвено-беле.

29. минут - Вања Маринковић за три! Сјајна утакмица у овим моментима, све пролази кроз обруч, 55:49.

28. минут - Звезда поново на +10! НЕдовић је погодио тројку, међутим потом Хомес кажњава нешто лагоднију одбрану Београђана тројком, а затим Филип Петрушев асистира Хасану Мартину који поентира из рекета.

27. минут - Кампацо је покушао са скоро 10 метара у завршној секунди напада, али његова лопта не долази ни до обруча. Аргентинац потом излази са паркета исрпаћен громогласним аплаузима препуног Пионира који је очаран играма маестралног плејмејкера.

26. минут - Серија Баскијаца 3:0, Котсар је био половичан са линије пенала, па Басконија прилази на -7.

25. минут - Бентил Бентил за три! Поново је горостасни момка показао какву меку руку поседује, транс у Пиониру, Ивановићева чета на великих +10!

24. минут - Огњен Добрић додатно подгрева узаврелу атмосферу у Пиониру, потом Томсон поентира за два, али затим и Лука Митровић одличан у рекету. Звезда на +7!

23. минут - Период у коме се обе екипе муче офанзивно, пуних два минута и једни и други без поена. На семафору и даље 43:38.

21. минут - Немања Недовић фаулиран на шуту ван линије 6,75, потом миљеник делија погађа 2 од 3 пенала, а домаћин сада иде на +3 а затим и Бен Бентил погађа након офанзивног скока, +5 за Звезду.

ДРУГА ЧЕТВРТИНА

 

20. минут - Звезда води! Недовић је погодио, 37:35. Међутим Хауард цепа мрежицу шутем за три, Баскијци имају +1, 24 секунде до краја првог полувремена, Ивановић тражи тајм-аут, потом Звезда погађа и одлази на одмор са +1 уз овације "делија".

19. минут - Нерешено! Бен Бентил је пропустио прилику да са линије пенала донесе Звезди вођство, половичан момак из Гане на линији слободних бацања, 35:35. Басконија 6 минута без поена.

17. минут - Хасан Мартин брутално закуцава након украдене лопте Фаукунда Кампаца који му је потом и маестрално асистирао. Вањи Марниковићу свиран фаул у нападу у поседу Басконије, а Црвено-бели до нових поена, само -1. Пионир поново подрхтава!

16. минут - Бен Бентил полаже од таблу, тајм-аут Басконија. Хајдегер непрецизан у поседу Баскијаца, а Бен Бентил поново погађа, и то уз фаул! Горостас из Гане погађа и додатно слободно бацање и смањеује на 30:35.

15. минут - Страшна рампа Хасана Мартина! Маринковић је монстурозно изблокиран на продору, међутим уследио је ер-бол Луке Вилдозе, Аргентинац је промашио цео обруч шутем ван линије 6,75. Вилдоза је потом промашио још једну тројку, дошли су црвено-бели де екстра-поседа, али је и Стефан Марковић потом промашио отворен шут за три.

13. минут - Недовић промашује отворену тројку, а Вања Маринковић поново сјајан на продору за 23:35. Ово не личи на Ивановићеву чету, пре свега дефанзивно, нема оног уобичајеног жара, компактоности и гранитне одбране која не дозвољава лаке поена, којих је ово вечери, већ сада било превише.

12. минут - Инок погађа из тешке позиције за Басконију, а Митровић промашује и закуцавање, па потом и Кампацо за три. Ипак остаје Звезда у поседу, потом промашује и Огњен Добрић тројку, па Вања Маринковић фантастично продире и полаже на обручу за +10 Баскијаца.

11. минут - Филип Петрушев је погодио уз угла са полудистанце на асистенцију Недовића, а потом Раиесте поентира ван линије 6,75, 23:29.

ПРВА ЧЕТВРТИНА

 

10. минут - Стефан Марковић за три! Звезда на -5, потом Хајдегер промашује ван линије 6,75 у поседу Шпанаца, али исто чини на другој страни и Немања Недовић. Стефан Марковић чини личну грешку, црвено-бели у бонусу, Хајдегер на линији пенала. Погађа прво, потом и друго и смањује на 19:26, а потом је пукла одбрана Басконије, Недовић је наскочио на полудистанци и смањио на 21:26.

8. минут - Котсар до нових лаких поена за Басконију, Митровић потом поново фаулиран и поново Митровић непогрешив са линије слободних бацања, 16:19. На паркету по први пут Вања Маринковић, српски репрезентативац, а потом Тројка Холмса, иде Басконија на 16:22, а Лука Митровић потом промашује.

7. минут - Гедраитис поентира у транзицији, а у поседу Звезде фаулиран Лука Митровић који конвертује оба пенала и смањује дефитиц свог тима на 5 поена, а потом Огњен Добрић након сјајне одбране закуцава у контри и диже Пионир на ноге!

6. минут - Коначно! Након два минута празног хода Кампацо погађа и смањује на 10:15.

4. минут - Хасан Мартин снажно закуцава! Први поени Звезде ове вечери, али Гедраитис, па потом у два наврата Костело до лаких поена, међутим Хасан Мартин до мини серија, па торјка Вилдозе, тим са Малог Калемегдана на 7:13.

2. минут - Томсон је у уверитри погодио ван линије 6,75 за Басконију, на другој страни остао је сам Бен Бентил на тројци, међутим његов шут не пролази кроз обруч. Потом најбољи естонски репрезентативац, Котсар поентира, а Бентил потом промашује и из рекета, 5:0 за шпански тим.

1. минут - Меч је почео! Звезда игра за част, за славље преко 6 хиљада делија у Пиониру, али и за Партизан, с обзиром да би пораз Басконијe и те како повећао шансе црно-белих за пласман у ТОП 8.

ТАБЕЛА ЕВРОЛИГЕ

 

САСТАВИ

На ове играче ће вечерас моћи да рачунају тренер Звезде Душко Ивановић и тренер Басконије Ђоан Пењароја.

Црвена звезда: Вилдоса, Лазаревић, Кампацо, Митровић, Мартин, Добрић, Илић, Недовић, Марковић, Кузмић, Петрушев, Бентил.

Басконија: Хауард, Хајдегер, Раиесте, Маринковић, Диес, Томпсон, Котсар, Енок, Костело, Гедраитис, Хомс, Куруц

УОЧИ МЕЧА

Црвено-бели су изгубили битку у најелитнијем европском такмичењу и до краја регуларног дела ће играти за част.

Деловало је да ће то бити добра сезона за чету Душка Ивановића, међутим, чекање Факунда Кампаца је некако избацило из ритма екипу.

Порази од Бајерна и Албе су угасили сваку наду код навијача и сада ће акценат свакако бити на АБА лиги.

У прошлом колу српски представник је поражен у "Блауграни" од Барселоне резултатом 85:79. Најзаслужнији за тријумф Каталонаца био је тандем Миротић-Весели који је комбиновано убацио 42 поена.

Са друге стране у пораженом табору највише се истакао Факундо Кампацо који је имао учинак од 24 поена, Филип Петрушев је убацио 12, док су двоцифрени били још Бен Бентил и Лука Митровић са по 12, у листу стрелаца су се уписали још Лука Вилдоза (7), Никола Ивановић (6), Стефан Марковић (6) и Хасан Мартин (2), Стефан Лазаревић за 22 минута на перкету није имао поентерски учинак.

Басконија је екипа која се грчевито бори за плеј-оф и њихова битка ће трајати до самог краја.

Изабраници Ђоана Пењароје се са скором 15-14 налазе на деоби осмог места заједно са Жалгирисом.

У прошлом колу Баскијци су поражени од Макабија у Тел Авиву, међутим, након само три дана ране су залечили у домаћем шампионату када су савладали "краљеве" усред Мадрида.

Када су се ови ривали састали у првом делу сезоне, клуб из Виторије је славио на свом паркету резултатом 92:75.

 

БОНУС ВИДЕО: Алекс Кореча за Новости о "великој тројци": Оно што су урадили равно је чуду

БОНУС САДРЖАЈ

Књига о нашем асу која је изазвала велику пажњу носи назив "Новак, париске приче". Прођите уз Новака све његове емотивне тренутке у упознајте га у једном потпуно другом светлу. На 320 страница, илустрованих до сада невиђеним фотографијама, представљен је живот славног тенисера.

Кликните ОВДЕ и поручите још данас ово ремек-дело које ће вас одвести на најславније тениске терене.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВО ПА МУШКО: Србија није могла имати тежег противника на отварању Еура, али Пиксијеви орлови се никога не плаше

ПРВО ПА МУШКО: Србија није могла имати тежег противника на отварању Еура, али Пиксијеви ''орлови'' се никога не плаше

ФУДБАЛЕРИ Србије ће данас одиграти свој први меч на Европском првенству у Немачкој, а ривал на ''Велтинс арени'' у Гелзенкирхену биће јој репрезентација Енлеске (21.00).

16. 06. 2024. у 07:30

АЛБАНЦИ НАПАЛИ СРПСКЕ НАВИЈАЧЕ! Почели тучу на ЕУРО 2024, али када се чуло Јуриииш! - нису се провели добро (ВИДЕО)

АЛБАНЦИ НАПАЛИ СРПСКЕ НАВИЈАЧЕ! Почели тучу на ЕУРО 2024, али када се чуло "Јуриииш!" - нису се провели добро (ВИДЕО)

Пред дерби меч 1. кола Европског првенства у фудбалу, у коме играју Србија и Енглеска, много тога бурног дешава се и на улицама Немачке, земље-домаћина ЕУРО 2024.

16. 06. 2024. у 16:40 >> 18:14

Коментари (2)

БУРНО ПРЕД СРБИЈА - ЕНГЛЕСКА! Пикси шокирао Енглезе, Тадић им поручио: Само пробајте!