КОШАРКАШ ПАРТИЗАНА ИСПИСАО ИСТОРИЈУ ГОЛДЕН СТЕЈТА: Ален Смаилагић и после њега - нико никада

Novosti online

12. 08. 2022. у 22:50

НБА лига је одлучила да у част Била Расела, кошаркашке легенде, повуче из употребе дрес са бројем шест, а управо због тога један Србин ушао је у историју Голден Стејт Вориорса.

КОШАРКАШ ПАРТИЗАНА ИСПИСАО ИСТОРИЈУ ГОЛДЕН СТЕЈТА: Ален Смаилагић и после њега - нико никада

Фото АП

Наравно, сви играчи који још увек носе број шест моћи ће да то наставе, али у будућности нико неће моћи да носи "шестицу".

Ален Смаилагић уписао се тако у историју Голден Стејт Вориорса, он је последњи кошаркаш који је носио поменути број.

- Смаилагић је такође једини играч Вориорса који је носио тај дрес када је клуб играо у Сан Франциску. Сви остали су тај дрес носили док је клуб играо у Филаделфији и Оукленду, открили су навијачи тима из Калифорније, а Ален је био део клуба од 2018. до 2021. године када је дошао у Партизан.

Вориорси су основани 1946. године, првобитно у Филаделфији, где су наступали до 1959. године. Уследила је потом селидба у Сан Франциско,, односно Оукленду, Звали су се Сан Франциско Вориорси, а потом од 1971. године Голден Стејт.

Кроз клуб прошло је много легенди, највеће име свакако је Вилт Чембрлен, а потез који је обележио франшизу дефинитивно је направљен на драфту 2009. године када је одабран Стеф Кари као седми пик...

БОНУС ВИДЕО: Никола Јокић - од доброћудног дебељуце до најбољег кошаркаша на свету

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (0)

РАСКИД ПРЕКО ТЕЛЕФОНА: Бивши дечко Ане Ивановић није поднео што га је оставила