ВЛАДЕ ЂУРОВИЋ ЗА "НОВОСТИ" О СЛУЧАЈУ ТЕОДОСИЋ: "Или га водиш на Евробаскет или га не позовеш!"

В. ПРЕРАДОВИЋ

11. 08. 2022. у 09:30

ЈЕДНОГА дана жалиће многи што га више нема. Рефрен песме на емотивној опроштајној журци Милоша Теодосића са репрезентативним друговима, након што је селектор Светислав Пешић у раној фази припрема одлучио да из тима за Европско првенство изостави капитена с великим словом "К".

ВЛАДЕ ЂУРОВИЋ ЗА НОВОСТИ О СЛУЧАЈУ ТЕОДОСИЋ: Или га водиш на Евробаскет или га не позовеш!

Foto: Tanjug

Вероватно и опроштај од националног дреса играча који је већ загазио у 36. годину живота. У последњих 15 био је можда и главни рестауратор озбиљно оштећеног кошаркашког поноса Србије.

- Тешко је причати о томе када не знамо разлоге, не знам зашто се селектор не оглашава зашто се селектор не оглашава - каже у уводу разговора за "Новости" Владе Ђуровић, тренер искуства упоредивог са Пешићевим.

Незванично, селектор је саопштио Теодосићу да се не уклапа у тимску концепцију.

- Ако је то истина, није у реду. Можеш да позовеш Ускоковића или неког играча Партизана и Звезде, па да му после десет дана припрема кажеш да не рачунаш на њега. Са Теодосићем не може тако, такви играчи морају да се поштују. Он је један од најбољих плејмејкера у историји српске кошарке. Кад већ није планирао да буде у тиму, требало је да обави разговор са њим пре припрема, да му каже: "Мајсторе, ти си сјајан играч, али моја концепција је мало другачија. Ти у одбрани мало шкрипиш, а ја ту захтевам много више". Овако, изгубио је одмор, а није у репрезентацији. Како сад да се врати у Болоњу? Враћа се посрамљен.

СТАВ Владе Ђуровић/ФОТО: Н. Параушић

Ипак, Пешићево је неоспорно право да конципира репрезентацију по сопственим критеријумима.

- Одговорност је на селектору, можда он тиме показује и храброст. На Светском првенству у Индијанаполису избацио је Радмановића због банане, Смиљанић је узео медаљу, али је тада победио и био је херој. Ја бих многим играчима то урадио, али Теодосићу никад. Он то нипошто не заслужује, или га не позиваш или га водиш на првенство. Теодосић не сме да отпадне, за пет минута може да уради више него било који други играч, без обзира на то што игра боље одбрану од њега. Осим тога, ту су и заслуге. Замислите да Даниловићу или Бодироги дође тренер и каже да не рачуна на њега, да Дивцу саопшти да му се не уклапа у концепцију. Може неким другим играчима, али не таквим асовима. Ако зовеш 20 кандидата и знаш унапред да ће да отпадне, то није у реду. Зна се због чега може да буде елиминисан: закаснио на тренинг, опсовао некога, побио се с неким. То је нешто друго.

Теов однос према националном тиму увек је био беспрекоран, за пример многима који су посезали за неубедљивим изговорима.

- Одазвао се позиву, а могао је да буде на одмору. Одазивао се и у овим квалификацијама за Светско првенство, када многи нису. И самПешић је причао да му је Милош рекао када га је посетио у Болоњи: "Коуч, ту сам ако сам ти потребан". Човек је дошао на припреме, отписан је прерано, бар да је још мало био ту. Шта ћемо сад кад се Аврамовић повредио? Мицић сам не може да издржи девет утакмица у 18 дана на Европском првенству, плус још две изузетно тешке у квалификацијама за СП против Грчке и Турске. Теодосић је могао да игра и само пет до десет минута, што му вероватно не би пријало, али и то је довољно да покаже своју класу. Да подели два добра паса, убаци једну тројку и реши утакмицу - констатује Ђуровић.

Као Мока и Сале

КАДА се говори о играчима који су обележили поједине епохе наше репрезентације, Ђуровић ставља знак једнакости између Теодосића и неких прослављених имена српске кошарке.

- Теодосић је у једном раздобљу био оно што је раније био Мока Славнић, или касније Сале Ђорђевић. Он је симбол једног периода, давао је одлучујуће тројке, доносио медаље репрезентацији Србије.


БОНУС ВИДЕО: Овако се Пешићеви "орлови" спремају за Мундобаскет

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

КОМШИЈА ИЗ ПАКЛА: Дала му кључ да храни мачке, а онда је видела снимак са камере - страшно шта је урадио у њеном кревету (ВИДЕО)

КОМШИЈА ИЗ ПАКЛА: Дала му кључ да храни мачке, а онда је видела снимак са камере - страшно шта је урадио у њеном кревету (ВИДЕО)

ДА ЛИ стварно знате ко су вам комшије? Ово питање треба себи да постави Деби Веринг-Џонс (64) из Бирмингема коју је непријатно изненадио њен комшија у којег је имала поверење.

03. 10. 2022. у 20:26

Коментари (0)

ИБРИНА ХЕЛЕНА Лепа плавуша деценију старија од њега - није типична жена фудбалера: Видела сам златан сат и велики нос (ФОТО)