ПОСЛЕДЊИ АПЕЛ ЗА ПОМОЋ КСБИХ: Обећали су нам новац, упитно учествовање на Европском првенству

Танјуг

08. 08. 2022. у 19:51

КОШАРКАШКИ савез Босне и Херцеговине апеловао је данас на све инситуције у земљи да помогну финансијски како би сениорска селекција могла да наступи на Европском првенству.

ПОСЛЕДЊИ АПЕЛ ЗА ПОМОЋ КСБИХ: Обећали су нам новац, упитно учествовање на Европском првенству

ФОТО: ФИБА.Баскетбалл

- Кошаркашки савез Босне и Херцеговине осећа обавезу да саопшти како је и даље суочен с финансијским проблемима узрокованих огромним трошковима за припреме репрезентација и њихово учешће на великим такмицењима, навоиди се у саопштењу на сајту КСБиХ.

Министарство културе и спорта Кантона Сарајево промптно је реализовало најаву о помоћи младим селекцијама и сттога овим путем изражавамо велику захвалност министру Самиру Авдићу (некадашњи кошаркаш и репрезентативац, прим. аут) , без чије интервенције наше кадеткиње, кадети, јуниорке и јуниори не би могли учествовати на ЕП, истичу из КСБиХ.

Такође, општина Нови Град Сарајево уплатила је 5.000 КМ за потребе репрезентација, а општина Травник најавила исплату од 2.000 КМ, наводе иуз КСБиХ.

"Веома смо захвални на издвојеним средствима и спремности да помогну у складу са могућностима. Крајем прошлог мјесеца од стране надлежних у Већу министара БиХ добили смо обећање да ће у првој недељи августа бити уплаћен новац на рачун КСБиХ. То се засад није десило, стога је у овом тренутку под великим упитником одлазак мушке сениорске репрезентације БиХ на турнир у Естонију, који би требао представљати важан део припрема за утакмице квалификација за Светско првенство, али и за наступ на Еуробаскету. Што се тиче осталих институција, од ентитетских до локалних – још увек ништа, наводе из КСБиХ.

БОНУС ВИДЕО: Новак Ђоковић - пет тајни због којих је најбољи на свету

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ПА, ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ?! ФИФА одлучила ко суди Србија - Швајцарска

ПА, ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ?! ФИФА одлучила ко суди Србија - Швајцарска

СВЕТСКО првенство у фудбалу је у пуном јеку у Катару, а како се приближила и утакмица Србија - Швајцарска, ФИФА је одлучила ко ће бити судија на том мечу 3. кола групе Г, од које зависи ко иде у нокаут фазу Мундијала.

01. 12. 2022. у 08:00

Коментари (0)

САМО НАЈБОЉЕ ЈЕ ДОВОЉНО ДОБРО! Војин Ђорђевић креатор бренда ВОДАВОДА за “Новости”, у Катару, говорио о популарности српске воде