ХАОС У НИШУ СЕ НАСТАВЉА! Белгија не жели да игра и тражи 20:0

Танјуг

04. 07. 2022. у 08:13

Утакмица квалификација за Светско првенство између кошаркаша Србије и Белгије у Нишу прекинута је због нестанка струје у дворани "Чаир" и требало би да буде одиграна вечерас од 19 сати.

ХАОС У НИШУ СЕ НАСТАВЉА! Белгија не жели да игра и тражи 20:0

ФОТО: А. Илић

Међутим, Белгијанци не желе да играју данас, што би значило да би меч могао да буде регистрован 20:0 у корист Србије, али гости су уверени да ће бити тај епилог, али у њихову корист.

Белгијски медији преносе информацију да је Kошаркашки савез Белгије сигуран да ће утакмица бити регистрована са 20:0 за Белгијанце!

- Након сат времена светла нису била упаљена. Срби су желели да наставе да играју, али није било ни говора о томе. Након што квар није поправљен, угасила се и клима, Тим Менаџер Жак Стас је интервенисао код ФИБА и судије су одложиле меч - наводи "Њусблад".

Према пропозицијама такмичења, након оваквог прекида меча мора се одиграти наставак утакмице у року од 24 сата, али белгијски портал наводи да је заправо неопходно доделити победу гостима!

- У нормалним условима ово је предаја меча и победа Белгије (0:20). Срби желе да наставе у понедељак, али Белгијанци одбијају и побринуће се да сигурно буде усвојена жалба. Након победе у Бергену над Словачком "лавови" су већ у другој фази квалификација, али утакмица је битна јер се резултати мечева са Србијом и Летонијом преносе у одлучујућу групу - наводи се у чланку "Њусблада".

Подсећања ради, струје је нестало после само два минута игре, при резултату 6:3 за госте. Организатори су покушали да реше проблем, неколико пута се чинило да су близу, потом су "рестартовали" цео систем, али је после тачно сат паузе донета одлука да се меч одложи за данас. Навијачи, који су до последњег места испунили "Чаир", нису били задовољни одлуком, али су брзо напустили дворану.

Бонус видео: Никола Јокић - од доброћудног дебељуце, до најбољег и најплаћенијег кошаркаша на свету

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

ГОООЛ! АЛЕКСАНДАР МИТРОВИЋ! Митар голчином распаметио Британца - реакција коментатора је ХИТ на интернету (ВИДЕО)