АТЛАНТА ДОВЕЛА ОЛ-СТАР БЕКА: Американци се питају како ће ово утицати на Богдана Богдановића?

Novosti online

30. 06. 2022. у 01:59

КОШАРКАШКИ клубови Сан Антонио и Атланта договорили су трејд. Дежонте Мареј иде у Хоксе, док ће у супротном смеру отићи Данило Галинари. Такође, тим из Тексаса добиће три пика прве рунде.

АТЛАНТА ДОВЕЛА ОЛ-СТАР БЕКА: Американци се питају како ће ово утицати на Богдана Богдановића?

ФОТО: АП

Клуб из Џорџије овом разменом је одрадио сјајан посао. У замену за Галинарија, који већ има 34 године, добили су 26-годишњег "ол-стар" плејмејкера. Он је прошле сезоне имао просек од 21,1 поен, 8,3 скока и 9,2 асистенције.


Међутим, поставља се питање како ће овај трејд утицати на нашег Богдана Богдановића?

С обзиром на то да је прва звезда Атланте Треј Јанг такође плејмејкер и "ол-стар" као и новопридошли Мареј, не треба очекивати да ће неко од њих двојице улазити са клупе. Па ће вероватно њих двојица играти у пару, где би један био на позицији плеја, а други на месту бека.

Само место стартера не би представљало велики проблем за Богдановића, јер је наш бек и ове сезоне од укупно 63 меча које је одиграо, "само" 27 започео у првој петорци.

Међутим, проблем би могла бити минутажа. И Јанг и Мареј су млади играчи који су прошле сезоне просечно проводили 33,8, односно 34,8 минута на паркету. То би значајно смањило минутажу нашег Богија, те би он у тој поставци морао више времена да проведе на позицији крила која му иначе није примарна.

И америчка јавност се пита како овај потез Хокса може утацати на будућност Богдановића у Џорџији, па и новинар "баскетболњуза" Еван Сидри истиче како не види довољно минута за све.Ипак, ово је један од првих трејдова у НБА лиги у паузи између сезона, а можда и први "велики". Љубитеље најјаче кошаркашке лиге на свету очекује узбудљиво лето, па због овакве ситуације у Атланти није искључено и да српски бек промени средину.

Богдановић је ове сезоне просечно бележио преко 15 поена по утакмици и нема сумње како ће бројни тимови бити заинтересовани за његове услуге.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)