"НИСАМ КИВАН НА ЗВЕЗДУ": Цибона пред гашењем, Хрвати се сетили ситуације из 2014. године

Новости онлине

20. 06. 2022. у 15:57

СПОРТСКУ јавност у суседној нам Хрватској ових дана потресају дешавања око кошаркашког великана Цибоне, чији лоши пословни потези у последњих 20 година су коначно стигли на наплату, па "вуковима" прети банкрот, стечај, а врло вероватно и гашење.

НИСАМ КИВАН НА ЗВЕЗДУ: Цибона пред гашењем, Хрвати се сетили ситуације из 2014. године

Фото: АБА ЛИГА

Клубу из Загреба у уторак истиче 60 дана блокаде рачуна и свако коме се дугује новац моћи ће да покрене стечајни поступак, пише "Индекс".

Након прослављеног хрватског тренера и играча Александра Аце Петровића који је говорио о начину спасавања Цибоне, сада се у причу укључио и Саша Павличић Бекић, некадашњи дисциплински судија АБА лиге.

- Прво морамо да завршимо акцију. Наравно да размишљамо како даље. Морамо да разговарамо, тако се постижу резултати. Циљ свих је да Цибона функционише. Прошле године је Цибона имала пет чланова скупштине. Надзорног одбора није било. Kоме је скупштина одговарала? Град је давао новац, а никоме нису одговарали - рекао је Павличић и додао:

- Предали смо им целу структуру. Све су покушавали да направе и нису успели. Прошле године смо имали иницијативу, покушали смо да уђемо у клуб, али није било разумевања. 2011. сви простори око Цибоне, њих педесетак, а то пуно вреди, Цибона је дала Граду да би се вратио кредит. Град је платио кредит и узео дворану. Ту почиње прича. Ми немамо имовине. Не знамо што су затекли по доласку у клуб. Знам шта је било од 2011. до 2014.

Потом се присетио 2014. године када су "вукови" освојили АБА лигу, али је у Евролигу отишла Црвена звезда.

- Kасније је Цибона направила оно што нико никад није. Освојила је АБА лигу, а онда самоиницијативно Црвеној звезда предала да уђе у Евролигу. Замислите да то направе Реал и Барселона. Тад је почео успон Црвене звезде, а ја на њих нисам киван. Искористили су што су могли. Цибона је препустила новац Црвеној звезди. Зашто се то направило, не знам - истакао је Павличић Бекић.

Цибона је тада у полуфиналу победила Звезду, а у мечу за трофеј је била боља од Цедевите која је претходно савладала Партизан.

- Након детаљних анализа постојеће ситуације и разматрања свих могућих опција, руководство Kошаркашког клуба Цибона морало је донети одлуку о ненаступању у Евролиги следеће сезоне. Нажалост, реалност је таква да клуб није у могућности да задовољи све задате критеријуме потребне за учешће у овом такмичењу, те је приморан да одустане - наведено је тада у саопштењу клуба.

БОНУС ВИДЕО: Ко су најтрофејнији тенисери на свету?

 
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа