РАСПРАВА КОЈА ЈЕ ЗАПАЛИЛА АМЕРИКУ: "Јокић није ни у седам најбољих играча данашњице"

Novosti online

14. 06. 2022. у 19:55

ЈЕДАН од најпознатијих америчких новинара Стивен Еј Смит, на најгледанијој спортској телевизији у САД ЕСПН-у, говорио је о најбољим кошаркашима у НБА лиги, а оно што је рекао за нашег Николу Јокића се многима неће допасти.

РАСПРАВА КОЈА ЈЕ ЗАПАЛИЛА АМЕРИКУ: Јокић није ни у седам најбољих играча данашњице

ФОТО: АП/Танјуг

Смит је ушао у расправу са бившом НБА звездом, Џеј Џеј Редиком, у вези са листом од седам најбољих кошаркаша данашњице коју је саставио Редик.

 


Према списку бившег бека Клиперса, најбољи играч је Јанис Адетокумбо, док се "Џокер" налази на седмом месту. Такође, Луку Дончића је котирао на трећој позицији.

Познатом америчком новинару се овај редослед није свидео, јер сматра да центар Лос Анђелес Лејкерса, Ентони Дејвис, мора да се нађе у "Топ 7".

Смит је говорио о центру Лејкерса, хвалећи његове вештине и наглашавајући његову важност за тим. Он је чак рекао да би Дејвиса рангирао испред неких кошаркаша са листе, наводећи Јокића и Дончића као пример.

- Изабрао бих Ентонија Дејвиса уместо Луке. Изабрао бих  Дејвиса уместо Јокића. Да, бих... Иако знам колико је сјајан Јокић, због својих додавања и плејмејкерских способности. Он је невероватан, али стављам Дејвиса испред. Колико год љубави и поштовања гајим према Џимију Батлеру и Џејсону Тејтуму, и колико верујем да су обојица добри, бирам здравог Ентонија Дејвиса испред свих њих - рекао је НБА аналитичар.


У наставку разговора, Редик је показао жестоко неслагање са Смитовом изјавом.

- Кажеш да је Дејвис бољи од Јокића, двоструког узастопног МВП-а лиге, ма дај човече - рекао је бивши НБА кошаркаш.

Новинар је свој став бранио тиме да центар Лејкерса игра бољу одбрану од нашег "Џокера", на шта се Редик само насмејао, не желевши више да се расправља.

БОНУС ВИДЕО: Никола Јокић - од дебељуце до најбољег кошаркаша на свету
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

УКРАЈИНА ТУГУЈЕ: Погибија украјинског репрезентативца код Бахмута разбеснела звезду спорта, тражи најстрашнију казну за Русе и Белорусе

УКРАЈИНА ТУГУЈЕ: Погибија украјинског репрезентативца код Бахмута разбеснела звезду спорта, тражи најстрашнију казну за Русе и Белорусе

РУСИЈА и Украјина су и даље извори најважнијих вести на свету - рат који је у току је довео да се збивања из тих држава прате из минута у минут, уживо, а на сваких пет минута појави се нова информација која изазове велику пажњу. Спорт је неодвојив део живота, па и ратних збивања, а како је недавно добио два тужна поглавља, јер су погинула два репрезентативца Украјине, данас се догодио и један спорски излив беса због тога.

02. 02. 2023. у 20:46

Коментари (4)

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну