"ЈЕДНОСТАВНО, ЈОКИЋ ЈЕ НЕЗАДРЖИВ": Хрватски центар нахвалио нашег Џокера

Novosti online

08. 06. 2022. у 08:24

ИВИЦА ЗУБАЦ, центар хрватске кошаркашке репрезентације и НБА екипе Лос Анђелес клиперс, говорио је за Курир о статусу европских играча у најјачој кошаркашкој лиги на свету, својим играма, али и моћи Николе Јокића, двоструког МВП играча лиге и центра Денвера који је, како је рекао, незадржив.

ЈЕДНОСТАВНО, ЈОКИЋ ЈЕ НЕЗАДРЖИВ: Хрватски центар нахвалио нашег Џокера

FOTO: AP/Tanjug

Зубац је у НБА лиги од 2016. године, када је у њој почео у дресу Лејкерса. Након две и по сезоне у том клубу прешао је код градског ривала, где је постао стартни центар. Иза њега је статистички најбоља сезона, у којој је постизао просечно 10,6 поена и 8,5 скокова.


Ипак то није било довољно за плеј-оф, али одсуство Кавајиа Ленарда и Пола Џорџа је помогло осталим играчима да покажу шта могу.

- То је помогло нама који смо били на клупи да добијемо већу шансу и покажемо шта можемо. Напокон ми се отворио простор да могу играти више нападачки и мислим да сам показао одређени квалитет. Надам се да ће свака будућа сезона бити све боља и боља. Клиперси имају добар тим и следеће сезоне ћемо сигурно напасти титулу - рекао је Зубац и признао да би му живот био лакши кад би знао како да сачува нашег аса Николу Јокића.

- Никола игра маестрално и још нисам смислио начин како да га сачувам. Погађа лаке и тешке шутеве, може додати када то нико не очекује, не може се удвојити јер ће увек наћи неко решење. Једноставно, Јокић је незадржив! Заслужено је опет МВП. Готово је сам довео Денвер до доигравања - изјавио је Зубац.


О све већем броју европских кошаркаша у НБА лиги је рекао да они добијају све веће поштовање у лиги.

- Све више играча из Европе долази у Америку и има запажену улогу. Американци се тешко, али и полако већ навикавају на то. Што нас је више, добијамо веће поштовање. Сећам се да се доста мање причало о Балканцима када сам дошао и да нисмо добијали толики публицитет. Ипак, с временом доста играча одавде има све значајније улоге у својим тимовима. Јокић и Дончић су на самом врху, главни су играчи у својим тимовима. У добром смо положају и то је важно и нама, па и оним кошаркашима који тек треба да дођу - закључује Зубац.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

У СЕРИЈАМА БИО ХИПОХОНДАР: У стварном животу потпуно другачији - људи се изненаде кад чују чиме се глумац бавио

У СЕРИЈАМА БИО ХИПОХОНДАР: У стварном животу потпуно другачији - људи се изненаде кад чују чиме се глумац бавио

ГЛУМЦА Душана Почека сви се сећамо из популарних серија Синише Павића у којима је глумио џангризаве умишљене болеснике. У стварности је, поред глуме, био знатно другачији, а многи се изненаде када сазнају за његова интересовања.

23. 03. 2023. у 09:08

Коментари (0)

ПРИРОДА ТЕ ПОЗИВА ДА ЧЕТИРИ ЗИДА ЗАМЕНИШ СА ЧЕТИРИ ТОЧКА