"НАЈБОЉЕ ОРГАНИЗОВАН ФАЈНАЛ-ФОР": Од такмичења привреда Београда зарадила око 30 милиона евра

Танјуг

24. 05. 2022. у 10:41

ОРГАНИЗАЦИЈОМ Фајнал-фора Евролиге Београд је био спортска престоница Европе и света са око 20.000 посетилаца из иностранства, а према оценама, ово је било најбоље организовано такмичење до сада, рекао је данас заменик градоначелника Горан Весић.

НАЈБОЉЕ ОРГАНИЗОВАН ФАЈНАЛ-ФОР: Од такмичења привреда Београда зарадила око 30 милиона евра

FOTO: Tanjug/AP

- Оцена клубова је да је ово био најбоље организован Фајнал-фор, што су пренели представници Евролиге - рекао је Весић и додао да је и са безбедносног аспекта све прошло без проблема, јер је пре такмичења обављен детаљан контрадиверзиони преглед, уз ригорозне контроле на улазу.

Весић је навео и да је процена да је од такмичења привреда Београда зарадила око 30 милиона евра, али да су корист имали и други градови, попут Новог Сада и Панчева, због чега су овакви догађаји важни.

- Послали смо лепу слику у свет, што заправо не може да се израчуна у парама јер, осим што су Фајнал-фор посетили бројни туристи, пренос је био у више од 70 земаља, а на почетку сваког емитован је спот о Београду. То је велика ствар и добра промоција нашег града - рекао је Весић.

Додао је да је задовољан што је Београд имао храбрости да се у јануару кандидује по други пут за организацију овог такмичења, када то нико у Европи није смео, нити је могао да гарантује да ће се одржати с публиком.

- На мој позив, Влада Србије дала је сагласност и гаранцију - рекао је Весић за ТВ Хепи.

Београду предстоји Светско сениорско првенство у рвању, које ће свакако бити мање такмичење, али Весић сматра да ће доћи између 5.000 и 10.000 људи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)