"ВАСО, ИЗАЂИ!" Невероватна ситуација у Београду - Атаман, Мицић и рат у Украјини као повод за конференцију која ће се памтити

Новости онлине

21. 05. 2022. у 22:54

АНАДОЛУ Ефес је опет освојио Евролигу, а потом се десила неочекивана сцена на конференцији за штампу којој су присуствовали МВП завршног турнира, Василије Мицић, и тренер новог/старог шампиона Европе, Ергин Атаман.

ВАСО, ИЗАЂИ! Невероватна ситуација у Београду - Атаман, Мицић и рат у Украјини као повод за конференцију која ће се памтити

FOTO: Tanjug/AP

Подсетимо, у изузетно узбудљивом финалу Евролиге Ефес је победио мадридски Реал, и то највише захваљујући сјајној партији српског репрезентативца.

Зато је он, уз Атамана, дошао пред новинаре и... Када се чинило да ће то бити једна класична спортска прича, она је улетела у свет политике.

Због дешавања у Украјини.

Све је закувао један страни новинар, и то на следећи начин:


"Хтео бих да питам, тренера и Васу, поводом ситуације у Украјини", почео је тај представник медија, па се окренуо ка српском асу и наставио:

"Украјина је кошаркашка земља и има много кошаркашких навијача. Можеш ли да пошаљеш поруку подршке Украјини и њеној кошаркашкој заједници?".

Док је Василије Мицић узимао дах да одговори, умешао се његов тенер, Ергин Атаман:

- Да. Наравно. Али, мислим да је сада Васа уморан. Време је да иде. Молим те, иди, а ја ћу одговорити на наредна питања. Изађи - рекао је мирно чувени стручњак.

Сачекао је потом 10-20 секунди да МВП завршног турнира Евролиге напусти салу за конференције, па тек потом одговорио, и то овако:

- Наравно, дубоко смо узнемирени због актуелне ситуације. Можда сам чак и први говорио шта о томе мислим, па су ме, чини ми се, "исекли" током једног ТВ укључења уживо, али ја мислим да је неприхватљиво да се ово дешава у 21. веку. Веома ми је жао... Волим да причам оно што осећам, а живим у Турској, са турским народом, и сви смо узнемирени када цивили гину. Али, исто тако ми је жао мојих колега, играча и клубова из Русије, који нису ништа скривили, а кажњени су. И то из политичких разлога. Из ус**** политичких разлога! Надам се да ће људскост победити ову ситуацију, као што смо победили коронавирус у ове две године. Оптимиста сам да ћемо и ово решити. То је све - закључио је Ергин Атаман несвакидашњу сцену на конференцији за медије.

 

Бонус видео: Грци током финала Евролиге навијали за Реал

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ПА, ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ... Јусуф Нуркић прославио прелазак у нови клуб провоцирањем Јокића

ПА, ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ... Јусуф Нуркић прославио прелазак у нови клуб провоцирањем Јокића

Док Никола Јокић и Денвер нагетси чекају званични почетак припрема за нову НБА сезону, најјача лига на свету је напрасно постала - веома занимљива. А како и не би, када је један од њених најбољих играча, Демијан Лилард, прешао у нови клуб, а притом све "зачинио" својим понашањем бивши Јокићев саиграч Јусуф Нуркић.

28. 09. 2023. у 19:06

НАЈСРАМНИЈА ТРКА У ИСТОРИЈИ АТЛЕТИКЕ: Сам до титуле првака државе на 100м - остали одустали из БЕДНОГ разлога (ВИДЕО)

НАЈСРАМНИЈА ТРКА У ИСТОРИЈИ АТЛЕТИКЕ: Сам до титуле првака државе на 100м - остали одустали из БЕДНОГ разлога (ВИДЕО)

МУШКО финале на 100 метара на државном атлетском првенству Индије може слободно да се окарактерише као најсрамнија трка у историји овог спорта.

29. 09. 2023. у 10:42

Коментари (4)