СРПСКИ КОШАРКАШКИ ГЕН: Василије Мицић одмах после последњег звука сирене ставио свима до знања одакле је

Д. Н.

21. 05. 2022. у 20:56 >> 21:12

АНАДОЛУ Ефес је опет освојио Евролигу, а уз повике "МВП! МВП!" до микрофона покрај терена пришао је најбољи играч финала с Реалом, Василије Мицић.

СРПСКИ КОШАРКАШКИ ГЕН: Василије Мицић одмах после последњег звука сирене ставио свима до знања одакле је

FOTO: Tanjug/AP

Подсетимо, у изузетно узбудљивом финалу Евролиге Ефес је победио мадридски Реал, и то највише захваљујући сјајној партији српског репрезентативца.

А управо је он, током кратке изјаве, показао праву одлуку овдашње кошарке:

Игра се за публику. И игра се не за себе, него за тим, без којег ничег не бива.

О томе сведоче његове речи, када су се овације "МВП! МВП!" мало стишале:

- Хвала свима који су дошли у дворану, хвала свим навијачима. Без речи сам. Пре четири године сам играо овде меч за треће место, а сада... Сада могу само да честитам саиграчима на овом успеху, али и Реалу на сјајном мечу - рекао је Мицић, пре него што је отишао да слави са саиграчима.

 

А када се вратио до микрофона, упитан је шта мисли о свом статистичком учинку. Насмејао се и рекао:

- Знате, једино што знам је да ће ноћ у Београду бити "врела". Одвешћу сад моју екипу на славље и... славићемо као никада пре, рекао је Василије Мицић, који је постао МВП завршног турнира Евролиге, и тако продужио нестваран низ српских спортиста у 2022. години.

Када је завршио обраћање на енглеском, на српском је поручио:

- Осећам се прелепо. Пресрећан сам. У овим ситуацијама не знам шта бих рекао, осим да сам веровао да ово може да се деси... Али, баш у Београду, да буде пред навијачима, пред породицом, да освојим титулу, и то другу узастопну, невероватно. Али, ето, десило се. Исписали смо историју, сви су срећни, стварно је диван осећај. Иначе, ја се обично трудим да заборавим оно што сам урадио, јер ме брзо чека нешто ново, много тога, али онај кош на крају полуфинала, па сада титула... Нисам могао ово ни да замислим - закључио је Мицић.

Бонус видео: Грци током финала Евролиге навијали за Реал

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ОВАКАВ ХОТЕЛ СВИ САЊАМО: Склад са природом преточен у најфинији луксуз