НЕСТВАРНА СЦЕНА У БЕОГРАДУ: Кад турски навијачи налете на српску свадбу...

Д. Н.

21. 05. 2022. у 15:40

БЕОГРАД и Србија су центар кошаркашког света ових дана, јер се у нашој престоници одржава Завршни турнир Евролиге, на коме пада одлука о шампиону Европе у клупској конкуренцији. Главни град је пун страних навијача, много је занимљивих сцена, али једна се посебно истакла.

НЕСТВАРНА СЦЕНА У БЕОГРАДУ: Кад турски навијачи налете на српску свадбу...

Фото: В. Филиповић

Субота, 21. мај, одавно је био дан за који је било заказано да се играју i меч за треће место у Евролиги (од 16 часова) и велико финале (од 19). Истина, првобитно је било предвиђено да данас "ври" у Берлину, али се одустало од тог немачког града због корона-рестрикција за публику, па је Фајнал-фор пребачен у Београд. Због тога је он од четвртка, када су се играла полуфинала, препун страних гостију.

Али, ове суботе су ти странци могли да виде и једну српску свадбену поворку. Реакција је била - сјајна.

Из Булевара краља Александра, код цркве Светог Марка на Ташмајдану, мања поворка турских навијача (7-10 њих) скренула је у Ресавску, ка Београђанци. А из супротног правца, узбрдо, Ресавском улицом, пролазило је десетак окићених аутомобила, украшених због младенаца и сватова који су се у њима налазили.

Сведок тог сусрета, а писац ове приче, у том тренутку налазио се у трамвају који је пролазио поред поменутих навијача Анадолу Ефеса (клуба из Турске који ће играти у суботњем финалу захваљујући чудесној тројци Василија Мицића у полуфиналу). И, чим је трамвај прошао Турке, они су добили одговор на питање "шта то толико труби, и иде њима у сусрет?!". Док је их дугачки, трамвај "шпанац" пролазио, нису знали о чему се ради, а онда...


Чим су видели да је у питању свадбена поворка, осмехнути, подигли су руке и узвикнули "Оле!".

Сви у трамвају, који су испрва гледали у лево, у сусрет колони окићених а весело бучних аутомобила, окренули су се уназад, десно, да виде ко то навија. А Турци су истог часа још једном, окренути сватовима, подигли руке у ваздух, као на стадиону, и викнули "Оле!",  и то док је крај колоне аутомобила пролазио поред њих.

Нико није стигао ни да слика, ни да сними, али су сви остали насмејани. И у трамвају, и на улици, у колима са сватовима, а и међу навијачима из Турске.


Једно брзо истрчавање из градског превоза не би ли се јунаци ове приче интервјуисали - није баш уродило плодом. "Но фото, но фото", молио је један од њих. "Но медиа", рече други. Шта да се ради, кад је такав случај, осим да се љубазно пита - шта вас је подстакло да се огласите када сте видели српску свадбу? Одговор једног од навијача Анадолу Ефеса био је:


- Па, свадба је. То је важан и радостан догађај!


И тако су радосни, са раскрнице код цркве Светог Марка, отишли и Турци, и Срби, а и остали који су се ту задесили.


Уосталом, свадба је. Стварно важан и радостан догађај.

(А од важнијих спортских догађаја, данас је ту, свакако и Евролига. Од 16 сати играју за треће место Олимпијакос - Барселона, а од 19, за титулу европског првака, Анадолу Ефес и Реал Мадрид. Пратите та и друга спортска догађања на спортским страницама портала "Новости". На сасвим добром месту сте.)

Бонус видео: Василије Васа Мицић о репрезентацији Србије и финалу Евролиге

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)