ЗВЕЗДА И ПАРТИЗАН У ЕВРОЛИГИ? Откривен план Ђордија Бертомеуа

Новости онлине

20. 05. 2022. у 09:44

ЦРВЕНА звезда и Партизан наредне сезоне заједно у Евролиги. Вест која ће се испоставити тачном у случају да један од два београдска клуба освоји АБА лигу.

ЗВЕЗДА И ПАРТИЗАН У ЕВРОЛИГИ? Откривен план Ђордија Бертомеуа

Фото: EPA-EFE/David Aguilar

Такву информацију доноси познати турски новинар Исмаил Шенол, који је у име телевизијске куће БеИН Спортс био гост радног доручка власника права на преносе утакмица Евролиге.

Он је на друштвеним мрежама поделио неколико битних ставки, односно мисли првог човека Евролиге Ђордија Бертомеуа у којима је јасна порука да "постоје кандидати из Шпаније, Турске и АБА лиге" за специјалну позивницу у такмичарској 2022/23!

Иако Бертомеу није хтео прецизно о именима клубова из Шпаније и из АБА лиге, претпоставка је да су то Валенсија, односно клуб који не освоји титулу у регионалном такмичењу. Из Турске је то Бурса, међутим, како је Бертомеу истакао да ће минимални буџет за учешће бити 7.000.000 евра, није реално да финалиста Еврокупа буде чак ни на доњој граници захтева с обзиром на пад вредности турске лире. Kонкретно, 7.000.000 евра је 120.000.000 турских лира.

АБА лига већ има једну специјалну позивницу резервисану за шампиона коју добија по приоритету с обзиром на то да ниједан клуб из региона нема вишегодишњи уговор, што значи да би била додељена још једна с обзиром на то да руских клубова највероватније неће бити у такмичењу.

Московски ЦСKА је недавно послао писмо осталим сувласницима Евролиге са јасном намером да се врати у лигу, али о томе ће се одлучивати можда већ на следећем састанку.

Тако да смо све ближи сценарију по коме Србија опет има два представника у најјачем клупском кошаркашком такмичењу.

БОНУС ВИДЕО: Мицић након невероватне победе

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)