ДЕЈАН БОДИРОГА НА ЧЕЛУ ЕВРОЛИГЕ? Каква част за српску легенду

Новости онлине

20. 05. 2022. у 08:17

Међу клубовима-власницима Евролиге постоји идеја да Дејан Бодирога преузме једну од руководећих улога.

ДЕЈАН БОДИРОГА НА ЧЕЛУ ЕВРОЛИГЕ? Каква част за српску легенду

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Бодирога је један од играча који је највише утицао на популаризацију Евролиге, којом је доминирао почетком овог века и три пута био шампион.

Како преноси "Моцарт Спорт", ускоро би могло да се деси и да у оделу функционера помогне даљем развоју врхунске клупске кошарке на "Старом континенту".

Наводно би Бодирогин повратак у Евролигу могао да буде на столу већ током наредног састанка власника, планираног за следећу седмицу (највероватније 25. маја).

- Незванично се са више страна може чути оно што ми у Србији одавно знамо, да је Бодирога права личност за једну од челних позиција Евролиге, не само због блиставе и победничке играчке каријера, него и због великог поштовања које ужива у Шпанији, Грчкој, Италији, односно где год да се појави, као и због његове способности да као челник велике организације препозна праве путоказе, што је и потврдио када је као потпредседник Кошаркашког савеза Србије објаснио у ком смеру треба да се развија наша репрезентативна кошарка да би се вратила у европски и светски врх - преноси "Моцарт Спорт".

Такође, многи сматрају да би Бодирога, као личност од интегритета, који никад није вукао исхитрене потезе, већ је одлучивао разложно, не рушећи мостове иза себе, могао да буде главна спона у приближавању различитих мишљења клубова.

Јер осим што течно говори енглески, италијански и шпански (служи се и грчким језиком), одлично разуме и менталитет земаља из којих долази не мали број клубова у Евролиги.

БОНУС ВИДЕО: Србија је поносна: Фотографија МВП Јокића на Генекс кули 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)