ЛЕГЕНДЕ ЦРНО-БЕЛИХ ОДУШЕВЉЕНЕ: Партизан је пре 30 година покорио Европу

Новости онлине

14. 04. 2022. у 21:21

ПАРТИЗАН је данас прославио 30 година од највећег успеха у истоји - освајања Евролиге.

ЛЕГЕНДЕ ЦРНО-БЕЛИХ ОДУШЕВЉЕНЕ: Партизан је пре 30 година покорио Европу

FOTO: M. Vukadinović

Црно-бели су 1992. године покорили Европу победом над Хувентудом 72:71 у дворани "Абди Ипекчи" у Истанбулу тројком Александра Ђорђевића у последњој секунди.

Многе легенде су се окупиле на овој сјајном скупу. Пристуни су били тренер тадашње и садашње генерације црно-белих, Жељко Обрадовић, затим тадашњи ас и бивши председник Партизана, актуелни председник КСС Предраг Саша Даниловић, као и још легенди из те генерације - Иво Накић, Жељко Ребрача, Влада Драгутиновић, Славиша Копривица, Зоран Стевановић, Никола Лончар и Млађан Шилобад...

Даниловић није крио одушевљење што су се сви који воле црно-беле окупили на једном месту.

- Срећан сам што видим оволики број људи и људе које нисам видео дуго времена. Људе који стварно воле Партизан. С обзиром на то да је мој породични пријатељ кога ја зовем тренер Жељко Обрадовић причао једно сат времена. Могу да кажем једино да сам био најбољи играч фајнал фор турнира. Људи који су учествовали, а нису са нама ће бити увек у нашим срцима. Срећан сам што могу да кажем да сам им био пријатељ.

Незаобилазна била је и Фуеанлабрада. Клуб из Хумске је све утакмице као домаћин играо у овом граду због тога што је у Југославији тада био рат и санкција које су тада биле уведене нашој земљи.

- Фуеанлабрада је нешто што је везано за освајање Купа шампиона. Та љубав и енергија коју су показали према нама, верујте, то се ретко среће. Много им се, од срца захваљујем, неће бити заборављени са моје стране, али и од људи који су освојили Куп шампиона.

Посебно се Даниловић осврнуо на тројку Александра Саше Ђорђевића.

- Тренеру, фале нам Саша Ђорђевић, Драган Кићановић, који због раније преузетих обавеза нису могли да дођу, али су ту са нама, наравно да их много волим. Сале Ђорђевић је имао дилему "ко је рекао да је његов шут свима живот променио"? - Ја сам рекао. Стварно јесте тако. Тројка Ђорђевића је нешто на чему ћу вечно бити захвалан - закључио је Даниловић.

Потом се присутнима обратио председник КК Партизан, Остоја Мијаиловић.

- Сигуран сам да без прошлости нема будућности, данас не би било нас да није било вас из 1992. године. Да није било вас, ми бисмо били бледа слика. Оно што је битно, поново смо заједно на челу са Жељком Обрадовићем. Данас смо једини шампиони Европе из Србије. Везивно ткиво ове три деценије је Жељко Обрадовић који је освојио прву титулу овде, а желим му да заокружи и овде освоји десету - рекао је Мијаиловић.

БОНУС ВИДЕО: Легенде Партизана на прослави највећег успеха кошаркашког клуба

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ГОРИ ТВИТЕР ПОСЛЕ ПОРАЗА ОД КОМШИЈА: Србија - апсолвирана, а објективни Хрват поентирао