НЕБОЈША ЧОВИЋ НАЈАВИО РЕВОЛУЦИЈУ: Причао о регуларности, али и црногорским бананама

Novosti online

26. 01. 2022. у 10:20

ПРЕДСЕДНИК Црвене звезде Небојша Човић гостовао је на телевизији Прва, где је причао о актуелној ситуацији у Црвеној звезди

НЕБОЈША ЧОВИЋ НАЈАВИО РЕВОЛУЦИЈУ: Причао о регуларности, али и црногорским бананама

Фото: Н.Параушић

Дотакао се Човић корона вируса који је "покосио" читав тим.

- Имамо ситуацију у којој су сви вакцинисани, чак и по три пута, али се обновила корона. Имали смо 15 заражених, нисмо тренирали, а онда и када добијемо негативни тест не идемо са тренингом, већ се иде на комплетна тестирања и ако прође. Изгубило се из ритма, видело се против Асвела, чак и делимично против Цедевита Олимпија. Задржали смо пол позицију, са великим шансама да останемо ту до краја регуларног дела. Циљ је да одбранимо титулу у АБА лиги - почео је Човић.

Човић се дотакао и регуларности такмичења услед корона вируса.

- Сетите се када је била прва година короне. Свако померање је директан или индиректан утицај на регуларност. Аутоматски је пала форма, мења се распоред... Јесте како нама, тако и свима, и то је неки оквир регуларности.

Он је индиректно послао поруку подгоричкој Будућности и дотакао се имиџа АБА лиге.

- Говоримо о имиџу лиге о коме смо причали 2018. године када је Звезда доживела све што је било у Подгорици. Тада сам чак и од београдских медија био прозиван да Звезда то ради. Врло проблематични су људи ушли у спорт, да не спомињем банане... Урушена је регуларност између клубова и понавља се из сезоне у сезону. Јасно ћемо износити став. Подметнута је прича о сукобима интереса, имамо Игокеу и Борац, Будућност и Студентски центар, дерби по бананама. Регионална лига подиже квалитет националних лига и даје проходност у европска такмичења, потребна је, али морају да важе правила фер-плеја, и финансијског.

Најавио је да ће клуб са Малог Калемегдана направити, како је рекао, револуционаран потез, и објавити финансијске податке.

- Објавићемо одређене податке како се финансирамо и какви су оквири наших уговора. За последње четири сезоне просечно трошили смо 2,4 милиона евра. Један играч у Евролиги у неким клубовима. Од државе имамо 35, 40 одсто буџета - поручио је Човић, који је недавно добио нови петогодишњи мандат, али није сигуран да ће га одрадити до краја.

БОНУС ВИДЕО: Никола Јокић - од доброћудног дебељуце до најбољег кошаркаша на свету

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СВЕТИСЛАВ ПЕШИЋ ОТКРИО: Постоји један услов да би Јокић играо за репрезентацију Србије