СТОКТОНУ ОДУЗЕТА СЕЗОНСКА КАРТА ЈЕР ЈЕ АНТИВАКСЕР: Легенда Јуте није желео да носи маску, па једна осванула на његовој статуи испред хале

Novosti online

24. 01. 2022. у 22:49

ЛЕГЕНДА Јута џеза и један од најбољих кошаркаша у игри краљице спортова, Џон Стоктон, убудуће неће моћи да прати уживо мечеве свог Гонзага колеџ тима, чији дрес је носио пре одласка у НБА. Разлог је слобода избора, односно одбијање да се вакцинише и да носи маску.

СТОКТОНУ ОДУЗЕТА СЕЗОНСКА КАРТА ЈЕР ЈЕ АНТИВАКСЕР: Легенда Јуте није желео да носи маску, па једна осванула на његовој статуи испред хале

ФОТО: АП

Због тога му је одузета сезонска карта Гонгазе и неће моћи више да присуствује утакмицама у "Мекарти атлетик центру".

Стоктон, који држи рекорд НБА лиге по броју асистенција и украдених лопти, један је од само тројице играча Гонзаге чији број је пензионицан. Пре њега та част указана је само Френку Бурџису, а касније нама добро познатом лицу - Адаму Морисону.

- Тражили су ми да носим маску на утакмицама. Јавна сам личност, мало сам видљивији, упадљивији у публици. Зато су добијали жалбе и речено им је да морају или да ми укину карту или да ми кажу да носим маску - рекао је Стоктон, који се јавно противио обавезној вакцинацији, ношењу маски и локдауну.

У једном ранијем интервјуу Стоктон је изнео непроверен податак да је од последица вакцинације преминуло иизмеђу 100 и 150 спортиста, иначе здравих.

Због ове изјаве жестоко су га критиковале бивше НБА звезде Детлеф Штремф и Карим Абдул Џабар, а непознати шаљивџија прекрио је маском лице његове статуе испред Вивит арене у Солт Лејк Ситију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)