БОГДАН БОГДАНОВИЋ НА УДАРУ: Клуб га се одриче, крај "НБА сна" на помолу?!

Новости онлине

20. 01. 2022. у 15:43

БОГДАН Богдановић се, изгледа, налази на прекретници.

БОГДАН БОГДАНОВИЋ НА УДАРУ: Клуб га се одриче, крај НБА сна на помолу?!

FOTO: AP/Tanjug

У НБА лиги још три недеље клубови могу да "тргују" једни с другима, монете су активни кошаркаши и права на пикове будућих драфтова (понекад све то иде и уз доплату у готовини), а један случај о коме се прича у Сједињеним Америчким Државама би и те како могао да интересује љубитеље кошарке у Србији.

Редакција "Новости" вам преноси његове најзначајније детаље, а открива их новинар "Атлетика" Кирс Киршнер, један од најбољих познавалаца Атланта Хоукса у америчким медијима.

Наиме, према његовој тврдњи, могуће је да Богдан Богдановић напусти овај клуб управо до краја актуелног прелазног рока, који траје до 10. фебруара.

Ево и како је он о томе известио:

Подсетивши најпре да су Хоукси прошле седмице "трејдовали" Кема Редиша, Соломона Хила и другог пика на драфту 2025. године у замену за Њујорков "заштићени, Топ-18" пик прве рунде драфта, поменути новинар је истакао да Атланта уопште не намерава да ту застане на реконструкцији.


По његовим сазнањима, најближи одласку ове зиме је италијански ас Данило Галинари, а тик уз њега помиње и српског репрезентативца. И то на следећи начин:

Богдан Богдановић 

(уговор још две године, преостало да се исплати 36 милиона, од чега је "играчева опција" 18 милиона долара у сезони 2023/2024)


Један од највећих разлога што су Хоукси били међу најбољим тимовима другог дела прошле сезоне је што је Богдан Богднаовић игроа на Ол-стар нивоу, имајући у виду да се претворио у једног од најбољи тројкаша лиге. Али, сада шутира најгорих-у-каријери 35% са дистанце, а одбрана му се распала у односу на прошли шампионат. Читаве сезоне делује као да касни за корак (у односу на ривале) а сада се налази на листи повређених због проблема са коленом, истим оним у коме се десила фрактура почетком прошле сезоне и истим оним које га је мучило и између два првенства. 


Хоукси би требало да имају разлога за забринутост, јер је читаве сезоне јасно да не личи на 'броја 2', иза Треа Јанга, у овој екипи, као што је то био случај прошле године у походу ка финалу Источне конференције. Уопште не треба да представља шок ако Богдановић буде укључен у било који 'дил' који Хоукси обаве (до краја овог прелазног рока)", пише Кирс Киршнер.


Богдан Богдановић, који је ове сезоне имао проблем са повредом колена, потом је био у тзв. Ковид-протоколу, а сада изнова не игра из поменутих здравстених разлога везаних за ногу, у Атланти је до овог тренутка просечно постизао 12поена по мечу, уз 3,8 скокова и 2,6 асистенција.


Кошгетерски је испод прошлогодишњег просека, најбољег откако је стигао у НБА лигу, када је постизао 16,4 поена по утакмици, али и шутирао прецизније (минуле сезоне 47,3% из игре, ове 41,2%, а нарочито је био бољи када се о тројкама ради - 43,8% наспрам 35,4% у овом шампионату).

Повреде и дуга одсуства су, види се, узеле данак, али нема сумње да је наш сјајни репрезентативац решен да игра на врхунском нивоу какав се у НБА и очекује. У Сакраменту је играо у тиму за ког је плеј-оф био "санак пусти", што се потпуно косило са Богдановим поимањем кошарке, у којој се стално граби напред, ка победама, доигравањима и титулама, а таман када је стигао у Хоуксе који имају и такве амбиције, и тим за таква дела, десила се серија пехова.

Одустане ли клуб од њега, што није немогуће, тешко да ће и сам Богдан одустати од својих снова. Можда у неком новом НБА клубу, али, где год настављао каријеру - за њега је најважније да проблем са коленом постане само ружна прошлости. Питање је само да ли ће његов актуелни (или нови) НБА клуб, имати стрпљења колико и српски кошгетер. Ако се те две ствари поклопе, онда "нема зиме", ни за Богдановића, ни за екипу у којој је. У којој год да буде после овог прелазног рока.

БОНУС ВИДЕО Како је Београд дочекао кошаркаше који су у Индијанаполису добили и "Дрим тим"

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)