ПРЕДСЕДНИК, КАКО ТО ПОЗНАТО ЗВУЧИ: Велики повратак Владимира Цветковића у КК Црвена звезда

Новости онлине

27. 12. 2021. у 16:35

КОШАРКАШКИ клуб Црвена звезда на данашњој скупштини добиће велика појачања у виду познатих спортских асова, који ће у радно тело црвено-белих. Сигурно да је једно од највећих имена Владимир Цветковић.

ПРЕДСЕДНИК, КАКО ТО ПОЗНАТО ЗВУЧИ: Велики повратак Владимира Цветковића у КК Црвена звезда

FOTO: Z. Knežević

Легендарни кошаркаш, репрезентативац, а потом и директор ФК Црвена звезда, коју је у тандему са Драганом Џајићем 1991. године одвео до европске и светске титуле. Дугогодишњи генерални секретар фудбалске секције, из његовог најуспешнијег периода у историји, биће изабран за почасног председника клуба с Малог Каламегдана.

Велики Владимир како су му навијачи дали надимак, или Цвеле каго га ословљавају пријатељи, па и огромна већина симпатизера црвено-белих, велико кошаркашко име изградио је у Звезди, где је за 13 сезона освојио две националне титуле, један домаћи куп. У црвено-белом дресу је одиграо своју прву и последњу професионалну утакмицу.

Био је и део репрезентације Југославије, с којом је освојио четири сребра - једно олимпијско, два светска и једно европско.

Треба рећи да ће Цветковић бити други почасни председник у историји КК Црвена звзеда, после нобеловца Ива Андрића.

БОНУС ВИДЕО: Новак Ђоковић дошао на утакмицу кошаркаша Звезде

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

СУСРЕТ КРАЈ ПАТРИЈАРХОВЕ БОЛНИЧКЕ ПОСТЕЉЕ: Павле је у једном трену отворио очи и дигао руку - прекретница у Новаковој каријери