"КАКВЕ СУ ОВО СТОЛИЦЕ, ШТА ЈЕ ОВО?!" Светислав Пешић приредио шоу и оплео по познанику

Д. Н.

25. 11. 2021. у 22:26 >> 22:44

Селектор мушке кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић био је прилично расположен после такмичарског дебија у борбама за Мундобаскет.

КАКВЕ СУ ОВО СТОЛИЦЕ, ШТА ЈЕ ОВО?! Светислав Пешић приредио шоу и оплео по познанику

Foto: I. Marinković

Подсетимо, Србија је у драматичном мечу победила Летонију, а стратег "орлова" је најпре истакао нешто несвакидашње:

- Какве су ово столице?! Дај ми неку столицу, да седнем к'о човек. Шта си ми увалио ово (портпаролу), ем ме не виде, ем их ја ништа не види, уз смех је причао Светислав Пешић.

Недуго затим, када је добио довољно високу столицу, овако је говорио о самој утакмици:

- Добро смо одиграли овај меч, са правим интензитетом, борбеношћу... Летонија игра изврсну кошарку, не само у нападу већ и у одбрани, то је екипа која стварно игра заједно. Али, тако смо играли и ми, који смо имали веру да можемо да победимо. То је, по мени, било најважније. Морал, приступ, тимски дух... То је за мене најбитније на овом почетку ове нове приче.

КСС

Ален Смаилагић

О повреди Смаилагића

- Смаилагић има повреду зглоба, али ситуација није опасна. Знате како... видећемо како ће се осећати када се ујутру пробуди. То је повреда која може да буде безазлена, али може и да отекне то место. Он је храбар момак, има велику жељу, не фали му морала да преброди све тешкоће, рекао је Пешић.

"Верујте у ове момке, верујте!"

- Најбољи квалитет који сам видео вечерас је вера да можемо да победимо. Ми који смо играли кошарку, па после тренирали, знамо колико је тешко када играте против неког ко има "свој дан", а Летонци су били такви. Ми и даље мислимо да смо најбољи на свету, најбољи у Европи, али то нисмо, морамо то да доказујемо. Летонија има изузетно талентоване момке, али оно што је много важније од анализе нашег противника, је то што смо се вратили у игру неколико пута и пронашли нову снагу, нову енергију, против таквог ривала... Ми и нисмо играли тако лошу одбрану у првој деоници, а у четвртој је то било на граници феноменалног. Али, Летонци су и даље све држали у својим рукама! Извући једну овакву утакмицу... Шта да кажем, морам да признам да нас је публика дигла, подигла је морал екипе, волео бих да тако буде и убудуће. Да мало више верујемо овим момцима. Ако и немамо најбоље, хајде да их правимо да буду најбољи. Заслужују подршку, у сваком смислу, али морамо мало више да им верујемо. Ја сам ту сад у пролазу доживео да ми један мој познаник каже "честитам, провукли сте се". Како се провукли, играли смо против фантастичне екипе... С једне стране је Летонија добра, с друге је то и уиграна екипа. А ми имали 71% шута за два и 50% успешности шута за три, а добили смо са са једним јединим поеном разлике! Шта то значи? То значи да је важна уиграност у одбрани...  Јер, знате, у нападу ти направиш 3-4 акције, екипа се уиграва кроз та три, четири система, али за одбрану је потребно време. Наравно да је важно да се играчи боре, али не само то. И у нападу мораш да си агресиван, активан. Али, одбрана је та која захтева много времена, да играчи знају да прочитају акције, да прочитају своје колеге... Да знају мене! Па, ја никог од ових нисам тренирао. Осим Марка Мариновића (смех; у питању је Пешићев помоћник у стручном штабу).

КСС

Марко Јагодић Куриџа

О дебитанту-јунаку

- Марко Јагодић Куриџа је фантастичан дечко. Има и велико искуство. Али, ја му кажем "Шта ти вреди искуство, кад га не користиш" и... он је то искуство данас и користио. Играчима је веома драг, Теодосић га је стално тражио и проналазио, знао је Куриџа да се убацује, завлачи... Могао је да да и последње слободно бацање, али ми нисмо хтели да га дамо, него да Куриџа намерно промаши. Ма, алал му вера, ја му честитам. Ја га зовем да игра, он каже "чекај, за коју репрезентацију?!", уопште није веровао! Али, ето... Заслужено је позван, а то је и оправдао, рекао је Пешић.

Стратег Србије је томе додао и да је наш наредни ривал, Белгија, "одабрао малу дворану, као када смо ми некада бирали у Скопљу ону малу халу Работничког", па још на то "заказао меч малтене у подне".

- Ето, учили су од нас кошаркашке ствари, а и ове... такође, кошаркашке (смех). Дођете тамо у два поподне, три, па... ко преживи!, насмејан је рекао селектор Србије. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

БЕТ ОЛЕ ПОКЛАЊА ПОТПИСАН ДРЕС АЛЕКСАНДРА МИТРОВИЋА! Сазнај како до поклона