УЗЕТИ МЕРУ АРМАНИЈУ: Десеткована Звезда сутра гостује у Милану

Novosti online

27. 10. 2021. у 19:56

ПУТ у Кнежевину није наплаћен, остаје да се види да ли ће Црвена звезда успети да "скроји" одело Арманију у четвртак вече.

УЗЕТИ МЕРУ АРМАНИЈУ: Десеткована Звезда сутра гостује у Милану

FOTO: N. Paraušić

Црвено-белим кошаркашима против Монака (62:70) фалио је бар скок више у одбрани, прецизнији шут са зицера, боље заграђивање рекета, али и мало поштенијег критеријума арбитара, па да на мегдан Миланезима изађу кудикамо растерећеније.

Овако, физички исцеђеним и због "кратке клупе" оптерећеним пуленима тренера Дејана Радоњића предстоји да се Арманију, "начетим" поразом у Минхену, супротставе додатном енергијом, коју носе мотивација и историја досадашњих сусрета. Јер, црвено-бели су добили првих шест дуела са славним италијанским клубом, а једини пораз су доживели минулог марта, усред Београда.

Судар два тима увек је нудио атрактивну кошарку. Сви очекују да тако буде и сутра, пошто Миланези, учесници последњег Фајнал-фора, желе да се поново домогну завршнице Евролиге, а циљ црвено-белих је да се прикључе горњем дому европске елите.

Муке тренера Радоњића би сигурно биле мање да има комплетан тим на окупу. До повратка Ерона Вајта, највећег појачања, и Николе Ивановића, оболелог од ковида 19, већина играча би требало да подигне ниво игре на максимум. Јер, лако је противничким играчима да сав фокус усмере на изузетно оптерећеног Николу Калинића, све бољег Огњена Кузмића или тренутно јединог елитног плејмејкера Нејта Волтерса. Пре свих, Остин Холинс мора да покаже зашто је дошао у Звезду, пошто од повратника из повреда, Огњена Добрића, Дејана Давидовца и Бранка Лазића, не може да се очекује да одмах буду на нивоу игара из прошле сезоне...

Армани можда и није за "вађење", али би тај дуел могао да буде показатељ да похвале са почетка сезоне о гранитној Звезди нису биле преурањене... 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)