БИВШИ ДРАЖЕНОВ САИГРАЧ ОТКРИО: Петровић је хтео у Партизан, увек је навијао црно-беле

Novosti online

23. 10. 2021. у 19:42

ЛЕГЕНДАРНИ хрватски кошаркаш Дражен Петровић имао је велику жељу да заигра за Партизан открио је његов некадашњи саиграч.

БИВШИ ДРАЖЕНОВ САИГРАЧ ОТКРИО: Петровић је хтео у Партизан, увек је навијао црно-беле

FOTO: Arhiva novosti

Дражен Петровић је оставио велики кошаркашки траг у Хрватској и НБА лиги где је две године наступао за Њу Џерзи Нетсе пре него је његова каријера трагично угашена у 28. години. 

Дамир Дамјанић, данас певач, почео је у кадетима Шибенке и био другар Дражена Петровића, за кога и данас сматра да је најбољи. И по таленту и по труду који је улагао.

- Ми смо се дружили, као деца заједно тренирали. Он је увек навијао за Партизан, ја за Звезду. Знам да му је отац био полицајац из Херцеговине. Знам да му је жеља била да оде у Партизан, ту је играо и његов идол Кићановић. Кад долазимо да играмо у Београд, са било ким, увек за нама иду двојица из Партизана, меркају тренутак у хотелу да попричају са њим, да га врбују. Али прво су Ацу (брата Дражена Петровића прим. аут.) у Цибону, и онда га Новосел том линијом одводи у Загреб. И било је пресудно што је Цибона тад играла Куп првака, то је њему било важно. Да је Партизан био првак Југославије, ко зна шта би се десило, рекао је Дамјанић за "Мондо".

БОНУС ВИДЕО 

 

ПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)