СЈАЈАН ПОТЕЗ: Мега подржала кошаркашки клуб у колицима Деспот

Танјуг

21. 10. 2021. у 18:35

КОШАРКАШКИ клуб Мега Баскет постао је партнер Кошаркашког клуба у колицима Деспот и на тај начин пружио подршку пројекту под називом "Дупли пас", који за циљ има промоцију кошарке у колицима.

СЈАЈАН ПОТЕЗ: Мега подржала кошаркашки клуб у колицима Деспот

ФОТО: Мега баскет/Ивица Веселинов

Како је саопштено, овај пројекат инклузивног типа настао је на иницијативу Савеза кошаркаша у колицима Србије и требало би да окупи шест најбољих српских тимова који ће се такмичити у првенству у Купу.

"Драго нам је да смо у могућности да подржимо овако племениту идеју, а посебно задовољство представља чињеница да ће се екипа у овој сезони такмичити под називом Мега Деспот. Изузетно је важно да се у нашем окружењу подигне свест о људима са инвалидидетом и надам се да ће ова акција дати значајан допринос том", рекао је Горан Ћакић, генерални менаџер Меге.

Кошарка у колицима је најинклузивнињи спорт, из простог разлога јер окупља људе са различитим типовима хендикепа, али и оне без инвалидитета, који се у том случају кроз игру стављају у ситуцаију хендикепа и тиме се њихове могућности изједаначавају на терену.

"Ова наша сарадња није случајна, јер Деспот и Мега деле исте вредности, пре свега у погледу развоја и промовисања младих кошаркаша. И ми смо као и Мега најмлађа екипа у региону и на то смо поносни. Такође, имамо и два репрезентативца, од којих је један од њих Лазар Макуловић, сигурно најбољи млади кошаркаш у колицима у Србији. Подршком коју нам је указала Мега, са аспекта друштвене одговорности, сврстала се у ред са највећим европским и светским клубовима. Захвални смо им на томе и уверен сам да ће сарадња бити успешна и дугорочна", рекао је Никола Ђурђевић, председник и тренер ККК Деспот.

БОНУС ВИДЕО: Опроштај Новице Величковића пред пуном Ареном

 

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)