"ДУДА ЈЕ БИО ЛОРД, ГОСПОДИН": Овако је о Душану Ивковићу говорио грчки тренер ког је Србин створио!

Novosti online

20. 10. 2021. у 18:16

ФОЦИС Кацикарис, један од најпознатијих грчких кошаркашких тренера, говорио о Душану Дуди Ивковићу.

ДУДА ЈЕ БИО ЛОРД, ГОСПОДИН: Овако је о Душану Ивковићу говорио грчки тренер ког је Србин створио!

Фото: Н. Параушић

Кацикарис је на почетку своје тренерске каријере радио као асистент у АЕК-у, када је тренер био управо Ивковић.

– Сматрам себе веома срећним што сам имао прилику да сарађујем са Дудом, поготово на почетку своје каријере. Много му дугујем за часове које сам добио не само у такмичарском делу, већ и у менаџменту, припреми утакмица и тренингу, али и у дисциплини коју је наметнуо – изјавио је Кацикарис и додао.

– Помагао је многим тренерима и увек је био расположен и поласкан када је видео како се развијају и напредују. Био је огромна личност. Иако је преминуо, остаће са нама јер ће људи који су радили са њим наставити његов рад. Дуда највише допринео просперитету грчке кошарке, јер је дуго радио у нашој лиги и много променио менталитет играча, тренера, новинара и навијача – наглашава Кацикарис.

Грчки стручњак истиче да Ивковић није био само изузетни познавалац кошарке, већ и других ствари.

Фото: Н.Параушић

– Лорд. То је био Дуда. Лорд на свим нивоима. У кошарци и животу. Велику пажњу посвећивао је личности сваког играча и није га занимало само какав ће да буде на терену, већ и како ће да седи за столом, да постави прибор за јело, да једе. Дуда је био више од врхунског тренера. То је била животна лекција и сваки пут кад смо разговарали, схватио сам да има сјајан инстинкт за људе и да је ретко погрешио. Само с њим, увек си морао да будеш спреман! У дворану нисте смели да уђете опуштени, јер је и он имао своје ‘експлозије’ и стално је био у ‘црвеном’. Сматрао сам то врло позитивним јер је то једини начин да се припремите – закључио Кацикарис.

Велики траг оставио је Душан Дуда Ивковић, не само у европској, већ и светској кошарци. Велико је питање да ли ће се икада појавити неко налик Ивковићу.

Кацикарис је у сезони 2018/2019 био асистент у НБА екипи Јуте Џез, да би након тога водио Гран Канарију и Малагу, чији је актуелни тренер.

БОНУС ВИДЕО

 

ПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)