МИЈАИЛОВИЋ НАЈАВЉУЈЕ ТУЖБЕ: "Један играч примао новац од другог клуба, зато су реформе у АБА неопходне"

Novosti online

18. 10. 2021. у 16:01

ПРЕДСЕДНИК кошаркашког клуба Партизан, Остоја Мијаиловић, говорио је о реформама у АБА лиги и објаснио на неколико примера зашто су оне неопхподне.

МИЈАИЛОВИЋ НАЈАВЉУЈЕ ТУЖБЕ: Један играч примао новац од другог клуба, зато су реформе у АБА неопходне

FOTO: N. Paraušić

Мијаиловић је истрајан у намери да се уведе ред у АБА лигу, а  најавио је и да ће црно-бели поднети тужбу против бившег играча, чије име још није желео да открива.

– Колико година већ постоји АБА лига и колика је њена популарност, а ми данас у 21. веку долазимо у ситуације које нису нормалне. Оно што смо некада причали, имати два клуба у једној лиги. А сада имамо и неколико таквих случајева. А, имамо и ситуацију да један клуб у АБА лиги играче плаћа у кешу - рекао је председник Партизана за “Журнал”.

Мијаиловић је открио детаље.

– Сад ћемо ми имати судски поступак, где не можемо да докажемо да је играч који је једно време провео у Партизану и са којим смо се вансудски договорили, од другог клуба примио новац у кешу, а то знамо. И да ће и од нас потраживати средства која је већ наплатио од тог клуба. Ако дођемо у ситуацију, бићемо принуђени да обавестимо јавност да се и то дешава. Али се надам да ће клуб из колегијалних разлога том играчу рећи да не може да наплаћује две плате у исто време - додао је Остоја Мијаиловић.

Председник Партизана је најавио да ће име играча остати тајна, осим ако не буде било неопходно.

– Екипе које се такмиче у АБА лиги морају да имају гарантован минимални буџет. Онда се ово не би дешавало. Као што су заштићени играчи, менаџерске агенције и лиге, тако морају да буду заштићени и клубови. Ми ћемо тај случај имати и изнећемо га у јавности. Нећемо сада, јер се још није десио. И зато је важно увести ред у АБА лигу, завршио је председник Партизана.

БОНУС ВИДЕО - 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)