ЖЕЉКО ЈЕ ЗБОГ ПАРТИЗАНА ИЗГУБИО 10 МИЛИОНА ЕВРА: Његова љубав према клубу је нереална, спустио се на ниво који није његов

Новости онлине

18. 10. 2021. у 14:53

ПОВРАТАК Жељка Обрадовића у Партизан после 30 година и даље је тема број један у кошаркашким круговима.

ЖЕЉКО ЈЕ ЗБОГ ПАРТИЗАНА ИЗГУБИО 10 МИЛИОНА ЕВРА:  Његова љубав према клубу је нереална, спустио се на ниво који није његов

Фото: Н: Параушић, архива ВН

Тога се још једном дотакао спортски директор Партизана Зоран Савић, који је открио какву жртву је тим потезом поднео најтрофејнији тренер у Европи.

Према његовим речима, Обрадовић је одлуком да поново преузме црно-беле изгубио око 10.000.000 евра.

- Његова нека љубав према Партизану тотално је нереална. И однос према клубу је такав. Мало је оних који могу и да поверују како је неко спреман да изгуби 10 милиона евра само зато да би дошао у Партизан, а Жељко је управо то урадио. Поредим га са оном чудесном локомотивом теретног воза за коју је сасвим свеједно да ли је за њу закачено пет, шест или десет вагона. Она једноставно вуче за собом све што се натовари. Има енергију која је невероватна. И зрачи нечим посебним. Волим да погледам сваки његов тренинг, сви су мали тренерски семинари - рекао је Савић за "Експресспорт" и наставио:

- Одлуком да дође у Партизан показао је спремност да се спусти на један ниво који није његов, што, признаћете, није лако. Некад је у екипи имао три најбоља плејмејкера у историји европске кошарке. Дакле, Дијамантидиса, Спанулиса и Јасикивичијуса у истом тиму. Сада је спреман на другу крајност, одлучан је у намери да направимо најмлађи тим у Еврокупу. Просек наше екипе је 23 године и мало више. Он је то прихватио и од првог дана се понаша као да тренира ЦСКА или Панатинаикос, а не Партизан. То је оно што је феноменално.

Такође, и сам повратак Зорана Савића у српску кошарку за многе је био изненађење.


- То заиста није било очекивано. Све се издешавало у буквално седам дана. Нисам никада имао идеју да се вратим на наше просторе, више од 30 година провео сам у иностранству. Разговарао сам са супругом која ми је рекла како мисли да ја то што ми се нуди заправо више волим од оног што радим, да ми то више одговара од улоге менаџера. Размишљао сам два дана, познавао сам ситуацију у Партизану, причао сам са Шћепановићем који је био у клубу. Рекао сам себи ок, имаш бренд, што је у целој причи најбитнија ствар. Немаш екипу, немаш резултат, али имаш бренд због кога вреди да се улаже и долази у Београд - истакао је Савић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)