БАЛКАНСКИ ЦИРКУС: Дошли на меч, затекли закључану халу

Новости онлине

18. 10. 2021. у 13:27

СПОРТ доноси много лепих прича, али и оних невероватних.

БАЛКАНСКИ ЦИРКУС: Дошли на меч, затекли закључану халу

Илустрација фото: ЕПА

Како преноси "Дневни аваз", утакмица између Младости Мркоњић Град и Челика није одиграна. А разлог? Зеничани су дошли пред дворану, али су их уместо службених лица домаћина дочекала - закључана врата.

Из Кошаркашког савеза Републике Српске су рекли да чланови тог Савеза, те службена лица неће учествовати у такмичењима на нивоу Кошаркашког савеза Босне и Херцеговине до доношења адекватних одлука Управног одбора КСБиХ. 

- Такође, КК Леотар се јуче није појавио у Доњем Вакуфу где је требало да игра утакмицу 1. кола против КК Промо. Тај сусрет ће, као и овај, бити регистрован резултатом 20:0 - пише "Аваз".

До сада су одигране само две утакмице првенства: Широки Бријег је у Тузли савладао Слободу са 77:68, док је Посушје на свом паркету било боље од Босне са 82:75.

Фото АП

Катанац
 
Шта тражи Кошаркашки савез Републике Српске?

Кошаркашки савез Републике Српске одржао је 14. октобра састанак на којем су били представници Управног одбора, представници сталних органа и клубова који учествују у Првенству БиХ (мушкарци – жене). Након састанка објављено је следеће саопштење:

На састанку Чланова УО КСРС, представника Сталних органа КСРС и представника клубова који учествују у Првенству БиХ / мушкарци – жене, одржаном дана 14. 10. 2021. године у Источном Сарајеву, а по окончању дискусија, једногласно су усвојени следећи закључци:

1. Чланови КСРС, односно клубови који учествују у Првенству БиХ, као и службена лица (делегати и судије) неће учествовати у заједничком такмичењу на нивоу КС БиХ за које не постоје одлуке УО КС БиХ које су Статутом КС БиХ прописане за почетак такмичарске сезоне, а до доношења наведених одлука од стране за то надлежних органа.

2. Апелујемо на Генералног секретара КС БиХ и неизабраног Комесара Првенства БиХ да обуставе / одложе све активности на заједничком такмичењу на нивоу КС БиХ за које не постоје одлуке УО КС БиХ које су Статутом КС БиХ прописане за почетак такмичарске сезоне, а до доношења наведених одлука од стране за то надлежних органа, а све у циљу спречавања настанка штете, како за КС БиХ, тако и за БиХ кошарку у целини.

3. Најкасније до уторка наредне седмице сазвати и одржати седницу УО КС БиХ и покушати пронаћи компромисно решење да се донесу све потребне одлуке за почетак нове такмичарске сезоне у Првенству БиХ. Сва питања на којима се не постигне компромис оставити по страни за неку од наредних седница или упутити на решавање правосудним или другим надлежним органима.


БОНУС ВИДЕО Како је Београд дочекао кошаркаше који су у Индијанаполису добили и "Дрим тим"
 

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)