"ЈОКИЋ НИЈЕ НАЈБОЉИ ЦЕНТАР НА СВЕТУ": Србин и поред МВП титуле у другом плану

Новости онлине

17. 10. 2021. у 19:33

Угледни амерички новинар Крис Брусар сматра да Никола Јокић није најбољи центар на свету, те тако није сагласан са анкетом генералних менаџера НБА екипа који су у већини рекли да је српски кошаркаш број један.

ЈОКИЋ НИЈЕ НАЈБОЉИ ЦЕНТАР НА СВЕТУ: Србин и поред МВП титуле у другом плану

ФОТО: АП

НБА лига претходних дана објавила је традиционалну анкету у којој 30 генералних менаџера НБА тимова одговара на различита питања у вези кошаркаша, противничких тимова...

Једно од питања било је – ко је најбољи центар у НБА – и 63 одсто менаџера глас је дало српском кошаркашу Николи Јокићу.

Јокић је актуелни МВП лиге и сасвим је очекивано што је већина лига гласала за њега, међутим, Брусар сматра да то није истина и да је Џоел Ембид, центар Филаделфије, бољи кошаркаша.

„Знате да сам много пита бранио мој став овде у вези Јокића. Прошле године је био МВП, то је чињеница. Али, није бољи кошаркаш од Џоела Ембида. Ембид би прошле сезоне био МВП да је одиграо више утакмица“, рекао је Брусар и додао:

„Претпостављам да су генерални менаџери гледали доступност кошаркаша током сезоне, јер Јокић ретко пропушта утакмице. Прошле сезоне је одиграо сваки меч, док Ембид у каријери никада није одиграо више од 65 утакмица, чак ни толико, и то је једино објашњење које имам“.

Брусар је на крају претходне сезоне, када је велики број аналитичара ниподаштавао Јокића, био тај који га је бранио и говорио како заслужује да буде МВП, али сада је „променио плочу“.

„Јокић је сјајан, али Ембид је бољи поентер, сјајан је шутер са полудистанце, бољи је скакач, иако су ту близу, несумњиво је бољи дефанзивац и чак два пута више завршава на линије за слободна бацања него Јокић. Ембид је бољи, што не значи да Јокић није сјајан, али је Ембид је најбољи центар у НБА. Мислим да ће то и показати“, закључио је Брусар.

Јокић и Ембид прошле сезоне били су најбољи кошаркаши у лиги, али српски центар је био тај који је одиграо сваки меч и то је јако важно јер је екипа на свакој утакмици могла да се ослони на њега.

БОНУС ВИДЕО

 

(Спутник)

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)