МИЈАИЛОВИЋ ОТКРИО НЕПОЗНАТЕ ДЕТАЉЕ: Жељко Обрадовић је био једина опција, да није дошао...

Novosti online

17. 10. 2021. у 09:38

ЦРНО-бели на клупи имају најтрофејнијег тренера Европе, који се вратио након скоро 30 година.

МИЈАИЛОВИЋ ОТКРИО НЕПОЗНАТЕ ДЕТАЉЕ: Жељко Обрадовић је био једина опција, да није дошао...

FOTO: Arhiva novosti

Партизан је овог лета довео најзвучније име на клупу, Жељка Обрадовића. Легендарни Жоц, човек који је девет пута освојио европску титулу у клупској кошарци, стигао је како би направио тим за повратак у Евролигу и ''урадио велики посао''.

И црно-бели стварно имају велике планове. Обрадовић је током лета склапао коцкице, тим се значајно променио, а председник клуба Остоја Мијаиловић открио како је изгледало довођење најтрофејнијег европског тренера. У разговору за ''Спортски журнал'' испричао је да би отишао из клуба да овај план није успео!

- Увек сам имао жељу да Обрадовић буде тренер клуба у коме сам ја председник. Али то у том тренутку није било реално. Како је време пролазило, схватио сам да он има посебну везу према Партизану, да ће сигурно доћи тренутак када ће се отворити та тема, рекао је Остоја Мијаиловић.

Подухват у ком је легендарни тренер поново сео на клупу црно-белих, након скоро три деценије, сматра за свој највећи успех у Партизану.

- Највише сам поносан што смо, после 30 година, успели да вратимо Жељка Обрадовића у клуб и што имамо екипу од које доста њих страхује. Најискреније вам кажем, ексклузивно, ја нисам имао другу опцију. Да Обрадовић није пристао, вероватно бих отишао из клуба. Нисам веровао да, из позиције у којој смо се нашли, било ко други може да покрене оно што јавност хоће и навијачи желе. Само Обрадовић, рекао је први човек Партизана.

Преговори су трајали данима, али Мијаиловић је увек био отворен за разговор.

'- У једном тренутку сам му и најискреније рекао да немам резервну опцију и да ћу да га чекам колико год треба. Али веровао сам да ће он да пристане. Чак је о после био период и неке ћутње, од неких 20 дана, што ми један од тежих периода. Где сам чекао да се јави... Неких седам дана пре него што смо се договорили, разговарали смо три сата. Тада сам закључио да постоји 70 одсто шанси да пристане. Озбиљан је човек, зна шта хоће, потребни су му услови, откио је непознате детаље Остоја Мијаиловић.

БОНУС ВИДЕО 

 

ПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ 

(МОНДО) 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)