ПОКОРЕНА ДАЛМАЦИЈА: Рутинска пробеда Партиyана против Сплита

Г. КЕЛИЋ

30. 09. 2021. у 19:40

ОТВАРАЊЕ сезоне у Задру било је тек за прелазну оцену, али већ следећи меч нешто јужније, у Сплиту, заслужио је веће похвале, колико год да је противник нешто слабији.

ПОКОРЕНА ДАЛМАЦИЈА: Рутинска пробеда Партиyана против Сплита

ФОТО: АБА лига/КК Сплит/Ивица Цавка

Кошаркаши Партизана турнеју у Далмацији завршавају са максималним учинком, пошто су у другом колу АБА лиге славили над другим хрватским представником резултатом 69:59.

После почетног вођства од 15:5, домаћин преко Жганеца и Кеџа, уз мноштво неизнуђених грешака црно-белих бекова, дошао до егала крајем прве деонице.

У другој пак потпуно друга прича. Ставио је "ваљак" катанац у свој рекет, због чега су се Сплићани, без бољег решења, испуцавали са линије за три поена (1/20 за три у првом полувремену, на крају 7/36!). Тако нешто је омогућило гостима да развију игру у транзицији и стигну до лаких поена преко којих су само увећавали предност на семафору.

Обрадовић у првом делу игре практично није ни вадио са паркета Смаилагића и Ледеја, који је био прва нападача полуга. Домаћин је другу деоницу завршио са само девет постигнутих поена, па је Партизан на паузу отишао и са до тада највећом предношћу - 38:24.

Било је поново осцилација у наставку, међутим, Београђани нису допустили да им се понови драматична завршница из првог дуела. Чак ни када је Перковић са три узастопне тројке запретио и спустио разлику на минус шест. Успео је наш представник да одбије последњи налет момака у жутим дресовима и колико-толико мирно приведе двобој крају преко везе Ледеј-Смаилагић, која је функционисала беспрекорно.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)