ОКЛАХОМА ОТКРИЛА ЗАШТО ЈЕ ПОКУШЕВСКИ ОДБИО СРБИЈУ: Американци од Алексеја праве новог Јаниса

Новости онлине

26. 09. 2021. у 08:19

Пропустио је Алексеј Покушевски репрезентативно окупљање ове сезоне како би се што боље припремио за предстојећу сезону у НБА лиги.

ОКЛАХОМА ОТКРИЛА ЗАШТО ЈЕ ПОКУШЕВСКИ ОДБИО СРБИЈУ: Американци од Алексеја праве новог Јаниса

Фото: АП

Прошле сезоне у Оклахома сити Тандерима показао је колики је таленат, па у овој франшизи максимално раде на његовом додатном напретку.

Како се сезона у најјачој кошаркашкој лиги на свету полако приближава, генерални менаџер Оклахоме, Сем Прести коментарисао је напредак који је Алексеј показао током паузе, рекао је и да је имао један озбиљан захтев за њега.

- Желели смо да буде у потпуности фокусиран на физички тренинг и своје физикалије - истакао је Прести.

Каже менаџер овог тима да доста пажње посвећује управо кондицији младог Алексеја и жели да доведе његово тело у перфектно стање.

- Када играч заврши сезону, посебно када је млад као он и када на све то има већу минутажу, онда му је потребно време. Треба времена да се одмори ментално, физички, емотивно, како би могао да се врати на тренинге. Све то је базирано на подацима које тимови користе. Онда када у предсезони дође до одређеног нивоа свог тела, желимо на томе да га задржимо.

Баш због тога се Алексеј није нашао у Летњој лиги, па ни на припремама са репрезентацијом.

- Није било потребе да игра и Летњу лигу. Посебно са физичког гледишта. Има доста ствари на којима треба да ради и на које смо желели да буде фокусиран. Сматрам да је Алексеј урадио фантастичан посао у свему томе током лета.

Амерички новинари су Алексеја упоредили са двоструким МВП-јем НБА лиге, Јанисом Адетокунбом. Ипак, Сем Прести "спушта лопту" и одбија таква поређења, иако су обојица у најјачу лигу стигла из Грчке.

- Његов пут мора да буде постепен и мора да има континуитет, као и сви остали наши играчи. Није важно колико има година, већ да максимално искористи све што је радио током лета. Видећемо на ком је све то нивоу када почне тренинг камп - закључио је генерални менаџер Оклахоме.

БОНУС ВИДЕО

 

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)