ДОСАД НЕВИЂЕНА ФОТОГРАФИЈА: Дуда Ивковић, Жељко Обрадовић и догађај у цркви који Жоц неће никада заборавити

Новости онлине

17. 09. 2021. у 13:54

ВЕСТ да је преминуо Душан Дуда Ивковић уздрмала је кошаркашку јавност широм света, али највише оне њему најближе. Жељко Обрадовић управо у такве спада.

ДОСАД НЕВИЂЕНА ФОТОГРАФИЈА: Дуда Ивковић, Жељко Обрадовић и догађај у цркви који Жоц неће никада заборавити

FOTO: N. Paraušić

Рећи да је Дуда Ивковић великан кошарке је, колико год тачно, толико и недовољно. Слично је и са Жоцом. Као што је недовољно било шта рећи о њиховом односу, а да то довољно ослика снагу међусобног поштовања, истинске љубави између две, за историју спорта, важне личности.

Ивковић и Обрадовић нису само били пријатељи, нити само колеге, нити једино „врхунски стратези из једне те исте земље“, наше. Били су и кумови. Спојили тако и себе и своје породице, за вечност.

И, сада, када се легендарни Дуда преселио у „небеску ложу“, на интернету је осванула фотографија стара мало преко две деценије, фотографија која је остала као сведочанство вечне везе Обрадовића и Ивковића.

На њој је забележен тренутак са крштења Жоцовог сина Ђорђа, коме је кум постао управо – Душан Дуда Ивковић.

Вест о смрти легендарног стратега, а његовог кума, Обрадовића је јуче са правом уздрмала више него многе друге, о чему су сведочиле и његове речи после контролне утакмице Партизана, у који се вратио, са актуелним прваком Европе, Ефесом.

- Ова утакмица била је прва пред нашим навијачима, хвала им што су дошли у толиком броју, што су подржали овај нови тим који је тек на почетку и што су испратили мог великог пријатеља и кума Дуду Ивковића на начин како је он то заслужио. Мени лично је много тежак дан. Много је емоција. Пробао сам да што више будем сконцентрисан на утакмицу - истакао је Жељко Обрадовић после победе Партизана.

БОНУС ВИДЕО Опроштај Новице Величковића пред пуном Ареном

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)