"ЈЕЛ' МОЖЕШ ТИ ДА ЧУВАШ ОВОГ СВОГ ПРИЈАТЕЉА?" Хрват открио зашто је Жељко Обрадовић најбољи свих времена

Новости онлине

17. 09. 2021. у 08:57

ХРВАТСКИ кошаркаш Дамир Мулаомеровић је гостовао у "Подкасту инкубатор" и испричао занимљиве детаље из своје кошаркашке каријере.

ЈЕЛ МОЖЕШ ТИ ДА ЧУВАШ ОВОГ СВОГ ПРИЈАТЕЉА?  Хрват открио зашто је Жељко Обрадовић најбољи свих времена

Фото: Н.Параушић

Мулаомеровић има и освојену Евролигу са Панатинаикосом, када је на клупи тима из Атине седео Жељко Обрадовић.

А колико хрватски кошаркаш цени српског стручњака најбоље говоре следеће речи:

- Ја сам био код најбољег, тај најбољи је Жељко Обрадовић. Пуно је прича како и шта, а Жељко је у суштини најједноставнији тренер, човек зна свој посао. Само треба да слушаш, пратиш и радиш оно шта ти каже. Глупо је и причати о његовим кошаркашким квалитетима. Он је унутра и увек је ту 100 одсто. Кад се уђе у тај његов мод како он то ради, то изгледа јако једноставно - испричао је Мулаомеровић гостујући у "Подкаст инкубатору". 

Обрадовић и Мулаомеровић су освојили Евролигу 2002. године када су као поптпуни аутсајдер са Панатинаикосом тукли моћни Киндер.

FOTO: Arhiva novosti

- То никада нећу да заборавим, у једној утакмици која је била фантастична, против такве екипе са Ђинобилијем и Грејнџером. Први пут је био тако миран, он је ту на психолошком нивоу одрадио сјајан посао. Невероватно је како је он то успео да од десетог играча извуче тај максимум, то је његова по мени најбоља особина - открио је Мулаомеровић. 

Мулаомеровић је открио и кључ победе. То је био плеј Пепе Санчез!

- А онда је тај Пепе Санчез који је био најбољи пријатељ са Ђиноболијем и играо је на нула поена, али га је чувао у другом полувремену да овај није дао 6 поена. Жељко је дошао и рекао овоме: "Јел можеш ти да чуваш овог свог пријатеља? Па наравно да могу" - прича Мулаомеровић. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)