"ДУДА ИВКОВИЋ ДОБИО ИНФЕКЦИЈУ ОД ГОЛУБОВА": Душко Вујошевић открио шокантне детаље о смрти легендарног кошаркашког стручњака

Новости онлине

16. 09. 2021. у 11:00

ЛЕГЕНДАРНИ српски тренер Душан Дуда Ивковић преминуо је у Београду у 78. години живота од последица воде у плућима и херпеса. Поводом одласка легенде српске кошарке, о њему је причала још једна легенда, Душко Вујошевић, који је за Прву телевизију открио да је Дуда инфекцију добио од голубова, који су били његова велика страст.

ДУДА ИВКОВИЋ ДОБИО ИНФЕКЦИЈУ ОД ГОЛУБОВА: Душко Вујошевић открио шокантне детаље о смрти легендарног кошаркашког стручњака

Фото: Н.Параушић

- Знао сам да има неких одређених проблема, да је добио инфекцију од голубова, који су били његова велика страст, знам и да је имао неких проблема са херпесом. Мада никада не знаш шта сутра носи теби. То је демон звани сутра - рекао је Вујошевић на почетку укључења.

Истакао је да је ово тежак моменат за српску кошарку, која без Дуде неће бити толико јака и утицајна.

- Ја ћу га памтити јер смо заједно провели део заједничког живота кроз кошарку. Не желим да набрајам шта је све урадио у кошарци, знао је да се наметне, он је у одређеном моменту био и у Партизану, али највише у репрезентацији Југославије, кроз све фазе док се она смањивала. Можда по злату у Атини 1995. али ја сам имао доста различитог контакта са њима.

- Када дођу овакви тренуци, схвата се и нека залудност величине, али све што је он направио, то име ће остати запамћено, његово дело ће остати уписано за сва времена, и кроз успехе репрезентације и кроз домаћински однос у КСС, заиста српска кошарка овим губитком постаје мање значајна, без обзира на године, његова снага ментална је за све нас била уверење да ће он проћи кроз све. Све што је радио, радио је на монументалан начин, та посвећеност голубовима, у репрезентацији, тренерска организација... Мање смо снажни када останемо без једне овакве величине - рекао је Вујошевић.

На крају је Вујошевић наговестио да ће КК Партизан на утакмици између Партизана и Ефеса, од 19 часова сигурно имати организован опроштај за легендарног Дуду.

- Жељко Обрадовић и Дуда Ивковић су били кумови, сигурно ће бити организовано и од стране клуба, деси се да се догађаји испреплићу на такав начин. 

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)