ДЕЈАН РАДОЊИЋ: Најјача конкуренција у АБА лиги од оснивања, желимо бољи резултат у Евролиги

Novosti online

15. 09. 2021. у 13:23

КОШАРКАШКИ клуб Црвена звезда одржао је у среду Медија дан пред почетак нове сезоне.

ДЕЈАН РАДОЊИЋ: Најјача конкуренција у АБА лиги од оснивања, желимо бољи резултат у Евролиги

ФОТО: АБА лига/Драгана Стјепановић

Након промоције новог дреса и дружења са новинарима, на крају је одржана и конференција за медије.

Тренер Дејан Радоњић прво је говорио о проблемима са повредама због којих је отказан пут на припремни турнир у Грчкој.

- Одавно нисмо били у прилици да се овако дружимо, биле су сличне конференције пред плеј-оф АБА лиге, али не овако. Надам се да ћемо следеће сезоне функционисати као данас и да ће сезона бити одиграна у другачијим околностима. Прошле смо били оптерећени ковидом и амбијентом онаквим какав нисмо желели да буде - рекао је на почетку Радоњић.

- Прво бих рекао да смо од старта имали одређене проблеме са повредама, надали смо се да ће то брзо да прође и очекивали да ћемо моћи припреме да урадимо онако како смо желели. То је било некако могуће до турнира у Минхену, када су се сви ти проблеми повећали и довели нас у ситуацију да пут у Грчку може бити ризик и да боравак тамо може да буде још већи проблем - наставио је он.

- Ових дана се трудимо да функционишемо нормално колико можемо, да што безболније наставимо даље и радимо, као и да до почетка сезоне будемо спремни за прве изазове.

Сезона за Црвену звезду почиње дуелом са Сплитом у АБА Лиги.

- У првом мечу против Сплита 24. нећемо бити комплетни, бићемо без доста играча, надам се да то неће да се осети у резултатском смислу, али треба да гледамо како тренутно да се снађемо и превазиђемо проблеме. За Вајта је пауза дужа, за остале играче је врло сензитивно рећи да ли ће то бити још десет или 15 дана. Даћемо све од себе да будемо што бољи и спремнији за почетак сезоне - поручио је тренер црвено-белих.

Повреда Арона Вајта је тешка, решења се и даље траже.

- Ситуација је тешка, сви смо свесни тога. Неке превелике приче око тога су непотребне. Анализирамо ситуацију свакодневно и покушавамо да пронађемо права решења. Бићете сви обавештени о потезима које клуб предузима. Сада морамо да се фокусирамо на то да се сви што пре опораве и врате. Није реч само о Арону, и за друге играче морамо видети да ли ће бити десет или месец дана одсутни - објаснио је Радоњић.

Шта су циљеви за ову сезону?

- Што се тиче онога што ми желимо је да у Евролиги будемо бољи него прошле сезоне. Остала такмичења… У АБА лиги имамо најјачу конкуренцију од оснивања. Пружићемо максимум у оба такмичења, то очекујем. Пробаћемо да урадимо оно чиме бисмо били задовољни на крају сезоне - рекао је Радоњић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)