НАТУРАЛИЗУЈУ СРБИНА И АМЕРИКАНЦА: Хрвати хоће да спрече пропаст кошаркашке репрезентације - доводе финалисту НБА лиге

Новости

23. 07. 2021. у 15:03

ХРВАТСКИ кошаркаши савез жели да ангажује странца који ће помоћи репрезентацији да се подигне на виши ниво, а сада је позната и листа играча које су нациљали!

НАТУРАЛИЗУЈУ СРБИНА И АМЕРИКАНЦА: Хрвати хоће да спрече пропаст кошаркашке репрезентације - доводе финалисту НБА лиге

Фото: ФИБА

Након неуспеха у квалификацијама за Олимпијске игре окренули су се натурализацији играча, а двојица НБА кошаркаша су се сама понудила. Они наводно имају хрватске корене, а Индеx открива да су то играчи Финикса и Мемфиса.

Први је Камерон Џонсон, финалиста НБА лиге са Сансима, односно Џон Кончар који наступа за Гризлисе.

Џонсон је свакако велико изненађење, а наводи се да је његова мајка рођена у Америци од родитеља хрватских корена. Дружио се са Даријом Шарићем и вероватно је тако и откривено да би могао да заигра за кошаркашку репрезентацију Хрватске.

У питању је кошаркаш који игра на месту крила, а који је изабран на драфту 2019. као 11. пик. Претходне сезоне је просечно бележио 9,6 поена и 3,3 скока по мечу.

Што се тиче Кончара, он није изабран на драфту, али су га узели Гризлиси за које је прошле сезоне имао скромну минутажу од 12 минута по мечу (3,9 поена). Занимљиво, претходно се појавила информација да је њему деда са очеве стране Србин и да би могао да игра и за српску репрезентацију.

Такође, има и мађарске и чешке корене, а питање је да ли би могао да добије и хрватско држављанство...

(Мондо)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)