ДАН КАДА СЕ ПОВЛАЧИ КАПИТЕН: Готово је - Новица Величковић отишао у пензију! Партизан се опростио од капитена

Новости

08. 07. 2021. у 10:22

МОРАЛО је и то да се деси.

ДАН КАДА СЕ ПОВЛАЧИ КАПИТЕН: Готово је - Новица Величковић отишао у пензију! Партизан се опростио од капитена

FOTO: М. Вукадиновић

Легендарни кошаркаш Партизана и репрезентативац Србије Новица Величковић завршио је играчку каријеру, потврдио је у четвртак београдски клуб.

Црно-бели су на свом сајту објавили текст под насловом „Дан када се повлачи капитен“. У њему пише:

„Сви којима је срце црно-бело били су свесни да ће овај дан једном доћи…Дан када ће легендарни капитен, рекордер по броју наступа у дресу Партизана, неприкосновени борац и вођа који је увек командовао „За мном“, јединствени Новица Величковић, рећи играчкој каријери „Збогом“.

Навођење статистичких података који су обележили Новицину каријеру у овом тренутку је сувишно. Где год да је играо, његов утицај на игру и саиграче није био мерљив само бројевима. Оно по чему ће остати упамћен јесте његово срце и одлучност да из сваке битке изађе као победник. И данас је победник! Снагом ума, невероватне воље, љубави према кошарци и нарочито Партизану, Новица Величковић је упркос великим проблемима са повредом успевао да траје и буде ослонац млађим саиграчима.

Симбол две епохе црно-белих. Симбол у годинама доминације и симбол у годинама тешке борбе. Италијани би за таквог играча рекли „Ун цапитано веро“, јер он то и јесте. Неприкосновени борац, прави вођа и пример како на терену тако и ван њега. Неко попут фудбалских икона, Агостина ди Бартоломеија, Франческа Тотија, Франка Барезија, Паола Малдинија или нашег Саше Илића“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)