ТЕОДОСИЋ БЕЗ ДЛАКЕ НА ЈЕЗИКУ: Ако имамо Јокића који је на 50 одсто – није то то

Новости онлине

23. 06. 2021. у 10:19

КАПИТЕН кошаркашке репрезентације Србије Милош Теодосић је говорио о актуелним дешавањима у српској кошарци, као и о потезу Николе Јокића да не игра за национални тим овога лета.

ТЕОДОСИЋ БЕЗ ДЛАКЕ НА ЈЕЗИКУ: Ако имамо Јокића који је на 50 одсто – није то то

Фото: ЕПА

После пет година, поново из сезоне улазите у квалификације, с тим што су сада околности много другачије с обзиром на пандемијско стање у свету...

- Није лако, не мислим само физички, већ и психички. Сезону смо почели фактички крајем јула и многи су играли до средине јуна и скоро годину дана нисмо били кућама. Жељни смо породице, пријатеља, одмора... Сада смо ту, али као да нисмо јер смо у нашој бази. Опет, не суочавамо се с овим први пут, па с тим верујем да ћемо бити спремни за турнир.

Постоји ли могућност да се размишља о квалификацијама, а да се из једначине избаци оно главно, што цела Србија очекује – пласман на Олимпијске игре?

- Није лако бити фокусиран само на квалификације. Са свих страна слушате приче с ким сте у групи, какав је пут до медаље... Ми, играчи, се трудимо да останемо ногама на земљи, другачије је то што мисли јавност... Фокус на ових пет дана квалификација, па онда да сви заједно размишљамо шта нас чека у Токију.

У турнир улазите с новим селектором с којим досад нисте играли велика такмичења, нити је он имао најбољи тим на располагању током квалификација. Нисте имали времена да се навикнете ни ви на њега, ни он на вас?

- Ако бисмо тражили унапред изговоре, то би могла да буде прва ствар. Али, ми не тражимо изговоре. Игор је сјајан, квалитетан тренер, познајемо га добро. Биће потребно времена да се навикнемо на нови систем, али то је једино што немамо и свесни смо тога. Даћемо све што је до нас и Игор све што је до њега да екипа буде спремна за почетак квалификација -

И даље се не смирују страсти око изостанка Николе Јокића...

- Не могу да говорим из Јокиног угла, јер нисам у његовој кожи. Нисам имао прилику да одиграм толики број минута и утакмица у једној сезони, носити целу екипу... Волео бих да сам могао да осетим и то. Сигуран сам да је он добро размислио и донео коначну одлуку за коју сматра да је најбоља по њега. Између осталог и по тим. Ако је Јокић спреман 100 одсто, онда смо ми на десет степеника изнад, бољи. Ако имамо Јокића који је на 50 одсто – није то то. Нама је потребан Јокић који је 100 одсто спреман, да ли ће играти ове или следеће године, искрено се надам да хоће.

Добар део репрезентације, између осталих и ти, је клупску сезону завршио у јуну, Богдан Богдановић је још игра и очекује се да после заигра за Србију. Колико је заправо тешко да останете фокусирани у тако дугом временском интервалу и довољно мотивисани да пружате најбоље од себе стално?

- Свако бира шта ће и како ће. Свако има своје проблеме и терет који носи. Знате како, нико не прича о томе шта ће бити са свим овим момцима који су у репрезентацији сада за наредну сезону. Ако се не пласирамо на Олимпијске игре имаћемо сви довољно времена да се одморимо и спремимо за јесен. Под условом да одемо на Олимпијске игре, завршавају се 8. августа, после тога имаш десетак дана и већ си у наредној сезони где те чека још десет месеци припрема, тренинга, утакмица. Нико не размишља у том смеру. Ако си млађи вероватно имаш више енергије, воље и жеље, али могу слободно да кажем да ниједном момку који је овде није лако да из сезоне дође овде, игра и онда се практично одмах врати у сезону - изјавио је Теодосић.

(Моцартспорт)


 


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)