ПЕШИЋ У СВОМ СТИЛУ: Падате у несвест због Јокића, а мислим да то није лоше за Србију

Новости онлине

17. 06. 2021. у 11:36

МНОГИ садашњи репрезентативци Србије су уз онај тим Светислава Пешића из Индијанаполиса 2002. године заволели кошарку и одлучили да убудуће играју за Србију. 

ПЕШИЋ У СВОМ СТИЛУ: Падате у несвест због Јокића, а мислим да то није лоше за Србију

Фото: ЕПА

Као и када је он био селектор и сада има отказа репрезентацији, а одлука Николе Јокића да не наступи за национални тим је потресла скоро све. Скоро све, пошто искусног стручњака то нимало није изненадило. 

"Сада су се сви као изненадили, али ја нисам када је објавио да не може да игра. Видим да су готово сви "пали у несвест" због тога, а Јокић је само донео једну логичну одлуку за респект", рекао је Пешић за Спорт клуб.

С обзиром да је по његовом мишљењу Јокић одиграо "дуплу сезону", оваква одлука је разумљива. 

"Очекивао сам овако нешто с обзиром да је одиграо дуплу сезону. Мислим да се ради о великој исцрпљености, а да не спомињем могућност да се повреди, ако се довољно не одмори. Много се физички и ментално истрошио у скоро две спојене НБА сезоне, јер је вукао Денвер", додао је он. 

Пешић је подржао Милоша Теодосића који је истакао да ће Јокић бити ту за Србију "у наредних 10 година", а сада је време да се МВП НБА лиге одмори

"Можда и није лоше за Србију што је отказао, пошто имам осећај да једноставно није максимално спреман. Овога пута, нека мало одмори тело", закључио је Пешић. 

Ипак, за сада ништа није готово. Наши репрезентативци су кренули у мисију одласка на Олимпијске игре, а селектор Игор Кокошков је открио да још увек није разговарао са Николом Јокићем. 

Тек када тај разговор буде обављен имаћемо и коначни расплет догађаја.

(Спортклуб/Мондо)


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)