"ЗНАМО КАКО ДО МЕДАЉЕ": Српкиње бране бронзу из Београда 2019. године

Г. К.

15. 06. 2021. у 20:33

ИЗУЗЕТНО попуњено и напорно лето налази се пред кошаркашицама Србије, у којем ће учествовати на два велика такмичења - Европском првенству и Олимпијским играма.

ЗНАМО КАКО ДО МЕДАЉЕ:  Српкиње бране бронзу из Београда 2019.  године

Соња Васић Фото Н. Параушић

Први изазов почиње већ у четвртак на континенталном шампионату, где ће наше девојке у првом колу групе Б у Валенсији одмерити снаге са Италијом (18.00). Изабранице Марине Маљковић у петак (12.00) играју против Грчке, а 20. јуна (12.00) против Црне Горе.

- Италија дефинитивно долази спремна и покушаће да нас победи, предводи их једна од првих звезда Европе, Сесилија Зандаласини, и главни задатак ће нам бити да њу зауставимо. Велики је улог у тој првој утакмици зато што је огромна разлика да ли Првенство отвори победом или поразом. Мислим да смо с годинама научили да играмо велика такмичења, а сада је потребно да докажемо да смо стасали да победимо и те екипе са којима смо се више мучили. Идемо корак по корак - истакла је Соња Васић,за "Новости".

Са Соњу ће, као и за Јелену Брукс, ово лето бити последње у дресу националног тима.

- Стварно не стварам себи притисак за крај зато што сматрам да сам остварила све своје снове. Нећу судити о каријери на основу последњег лета. Дефинитивно, мислим да би било испуњење сваког сна кад би се то завршило са неком медаљом или на ЕП или на ОИ, али тај притисак код мене лично не постоји.

На првенству Старог континента ће за нашу селекцију на једном великом такмичењу дебитовати и Американка Ивон Андерсон, која се већ представила српској јавности у квалификација за СП прошле године.

- Тада сам са девојкама провела само неколико дана, али сада смо имале прилике да дуже тренирамо, да се боље упознамо и повежемо како на терену тако и ван њега. Имамо одличну хемију у тиму, знамо шта да очекујемо једна од друге. Спремне смо за такмичења и очекујем да прикажемо игру на највишем могућем нивоу - поручује Ивон, за "Новости".

Замор материјала ће бити велики, јер мање од месец дана по завршетку ЕП долазе ОИ у Токију. Ипак, за Андерсонову нема калкулација.

- Наш приоритет је тренутно ЕП и прва следећа утакмица. Не размишљамо тако да једном такмичењу дајемо предност. Фокус нам је 100 одсто на оно што следи, када се заврши, размишљаћемо о ОИ које су, наравно, велика ствар - закључила је Ивон.

ЗЛАТИБОР ЈЕ ПРЕЛЕП

НАШЕ репрезентативке су главни део припрема обавиле на Златибору, а Андерсонова одатле носи само лепе утиске:

- Веома ми се свидело. Нисам била дуго тамо зато што ми се клупска сезона касно завршила. Сви су хвалили ваздух и стварно је било прелепо место, како за тренинг тако и за одмор.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)