НОВИЦА ВЕЛИЧКОВИЋ, ЈОКИЋЕВ МЕНТОР: "Најлепше што се игра на терену"

Г. КЕЛИЋ

10. 06. 2021. у 19:57

МЕЂУ многимa који су уклесали делић себе у успех Јокића, налази се и Новица Величковић.

НОВИЦА ВЕЛИЧКОВИЋ, ЈОКИЋЕВ МЕНТОР: Најлепше што се игра на терену

FOTO: N. Skenderija

Капитен Партизана и некадашњи Јокићев саиграч у екипи Меге на почетку сениорске каријере новокрунисаног МВП НБА лиге је тада служио као ментор голобрадом момку из Сомбора.

- Сигурно ми је драго због тога, превасходно да би нека прича била успешна, потребна је подршка са свих страна, што фамилије, што људи који воде бригу о њему, а мислим да Јока има све то заокружено, тако да је његов успех уједно и успех свих тих људи. Ми саиграчи као саиграчи, ја сам био међу искуснијима и увек само желео да будем неки пример тим младим момцима - истиче Величковић за "Новости".

Многима је добро позната анегдота са тренинга, када је Јокић мангупски протурио лопту Новици кроз ноге.

- Да не звучи сад да причам исфурано, али од неког првог контакта сам видео да он зна кошарку, што је, верујте ми најтежа ствар. Јако брзо је упијао све ствари које му покажеш и могао да их понови, а оно што ми је посебно било упечатљиво је начин на који он види терен и како чита игру. Са тиме се рађаш и то носиш у себи. У првој утакмици у сениорској кошарци је изашао на терен неколико минута и одмах постигао десетак поена. То су све били показатељи да он може да буде играч - напомиње капитен црно-белих.

Одмах затим и поентира.

- Нема лепше ствари него када се играш кошарке. Ово је велика ствар за њега, најбољи је играч НБА лиге, самог врха кошарке. Да међу таквим играчима будеш најбољи кроз 70-80 утакмица, без иједне пропуштене, само капа доле и нека настави тако. Ко зна где му је граница. Препознали су у Денверу његов потенцијал, пре свих тренер Мелоун. Види се да се све врти око њега, не можеш бити МВП НБА лиге да није тако. Да се око једног нашег момка врти цео тим и да од њега све полази. Мени је срце пуно због тога јер треба да заслужиш да будеш битан тамо - закључио је Новица.

СВУДА СРПСКА ПРЕЗИМЕНА

ПОСЕБНУ годину за српску кошарку су употпунили МВП звањима Евролиге и Еврокупа Василије Мицић и Милош Теодосић.

- Драго ми је да се наша презимена налазе свуда. Васа има одличну сезону иза себе, и њега сам испратио на његовом почетку. Тео је исти као Јока, мораш да га пустиш да буде шта јесте. Види кошарку боље од тренера, желим му да игра до 40. године - каже Величковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)