ЗВЕЗДА ЈЕ ШАМПИОН: Црвено-бели бацили Будућност на колена у гротлу пуног "Пионира"

А. Илић

28. 05. 2021. у 22:30 >> 22:30

КОШАРКАШИ Црвене звезде нови су шампиони АБА лиге.

ЗВЕЗДА ЈЕ ШАМПИОН: Црвено-бели бацили Будућност на колена у гротлу пуног Пионира

ФОТО: АБА ЛИГА

Црвено-бели су у неизвесној финалној серији савладали Будућност са 67:60 у мајсторици финалне серије АБА лиге. 


Црвена звезда је у дуел ушла са намером подигне пехар, те су од првог судијског подбацивања имали предност. Након 10 минута неизвесне игре домаћи су имали 15:14. 

Није у првом полувремену Џордан Лојд имао своју игру. Промашио је шест покушаја да поентира из игре, имао две изгубљене лопте, али је Звезда упркос томе имала 33:28 на полувремену. 

Друго полувреме донело је бољи проценат шута, а пробудио се и Џордан Лојд, иако је ову деоницу једино добила Будућност, на крају је славила Звезда. Пресудиле су изгубљене лопте који је Будућност имала четири више. 

Црвена звезда - Будућност  67 :60 (15:14, 18:14, 20:21, 14:11)

Дворана: Александар Николић. Судије: Томислав Хордов, Јосип Радојковић, Милан Недовић.

Црвена звезда: Хол 4, Волден 5, Лојд 15, Ускоковић, Давидовац, Лазић 3, Рит, Раданов, Добрић 12, Симоновић 3, Кузмић 8, Ноко 17. 

Будућност: Кобс, 21, Ивановић 8, Еџим 2, Шеховић, Николић, Апић 1, Митровић 8, Дела Вале 8, Николић З. 8, Поповић 5, Рид, Жугић 

ЧЕТВРТА ЧЕТВРТИНА: 15:14, 18:14, 20:21, 14:11 

40. МИНУТ - Признати су поени Кобса, уз фаул Нока, домаћи играчи негодују. Американац промашује прво бацање на мечу. Лојд погађа за три, хладнокрвно, овом тројком искупио се за лоше прво полувреме. Дела Вале прецизан са пенала. 

39. МИНУТ - Ленгстон Хол губи лопту, али не кажњавају гости ту грешку. 

38. МИНУТ - Имали су гости контра напад, али нови фаул у нападу Будућности. 

37. МИНУТ - Комбиновали су Ивановић и Митровић, а некадашњи кошаркаш Звезде поентирао је за -5. Одмах одговара Ноко са друге стране. Данило Николић наставља серију промашаја. Звезда на +7 и има напад. 

36. МИНУТ - Лендри Ноко је вечерас икс фактор. Поново је прецизан био са пенала. 

35. МИНУТ - Ноко погађа након скока, а Дела Вале убацује прве поене из игре за Будућност. 

34. МИНУТ - Прве поене постигао је Марко Симоновић када је најпотребније било. Ноко додаје до капитена Звезде, а он убацује тројку. 

33. МИНУТ - Преко два и по минута играло се безз поена. Одбране оба тима више него одличне. Успео је Џордан Лојд да флоутером донесе Звезди предност. Тек на истеку трећег минута НИколић погађа са пенала прве поене за Будућност 

ТРЕЋА ЧЕТВРТИНА 15:14, 18:14, 20:21

30. МИНУТ - Давидовац одлично брани Кобса. Имаће домаћи цео напад, али Давидовац потом гази линију - лопта за Будућност. 

29. МИНУТ - Лука Митровић прецизан за два, потом и Кобс погађа. Звезда поново на +2. Одличан је на скоку Кузмић који убацује након скока нове поене за Звезду. 

28. МИНУТ - Лојд два пута прецизан, потом из контре лаке поене уписује Волден 

27- МИНУТ - Поново Кобс погађа, а потом је Звезда поклонила лопту Дела Валеу након лошег додавања Добрића 

26. МИНУГ - Еџим погађа за два, потом Дела Вале губи лопту, а потом Лојд одлично проналази Кузмића за нове поене Звезде. 

ФОТО: АБА ЛИГА

25. МИНУТ - Погађа Добрић за два, Звезда одржава предност. 

24. МИНУТ - Затрчао се Никола Ивановић ка кошу Звезде, фаулираога је Ленгстон Хол- Кошаркаш Црногораца прецизан је био оба пута. 

23. МИНУТ - Добио је Лојд ударац у главу и завршио је на паркету, на одбитак након његовог неуспешног полагања натрчао је Ноко. Кобс на почетку треће деонице задаје доста проблема домаћина. Добрић пак са друге стране одлично проналази Хола. 

22. МИНУТ - Лојд се полако буди, Американац погађа за два, а са друге стране закуцава Зоран Николић. Погађа Лојд тежак шут за три уз фаул, имаће додатно слободно бацање. Погодио је за плус пет. 

21. МИНУТ - Николић погађа прве поене за Будућност у другом полувремену. Потом и Кобс погађа са пенала. 

ДРУГА ЧЕТВРТИНА 15:14, 18:14 

20. МИНУТ - Два пута се Звезда добро брани, али не успева да то капитализује на другој страни. Поповић полагањем доноси гостима нове поене, а Џордан Лојд постиже прве поене на мечу 

19. МИНУТ - Празан ход на обе стране. Покушава Ноко у рекету Будућности, а са друге стране Николић покушава да постигне тројку. Ноко је био половичан са пенала. 

17. МИНУТ - Ноко убацује свој девети поен, Николић одлично користи са друге стране блок и долази до нове тројке. 

16. МИНУТ - Убацио је грешком НИколић лопту са обруча у свој кош, а Еџим прави нови фаул у нападу. 

ФОТО: АБА ЛИГА

15. МИНУТ - Сада Будућност у серији 5:0, поене са пенала убацује и Кобс. 

14. МИНУТ - Мелвин Еџим парира Лојду у овим тренуцима. Изгубио је лопту, а потом направио фаул у нападу. Црвена звезда поенима Добрића на +7. Био је заборављен Ивановић, Будућност долази до треће тројке. 

13. МИНУТ - Добрић одличан са дистанце, нова тројка Звезде. 

12. МИНУТ - Апић је био половичан са линије пенала. Кузмић са друге стране закуцава. 

11. МИНУТ - Лојд је поново добио поверење Радоњића, а након нове изгубљене лопте учинак му је 0-4 из игре уз две изгубљене лопте. 

ПРВА ЧЕТВРТИНА 15:14 

10. МИНУТ - Петар Поповић успева да погоди за три у последњем минуту деонице. Минимална предност за Звезду. 

9. МИНУТ - Ноко одличан у одбрани, као и у нападу. Још једном се брани Звезда. Будућност није одговорила на седам звездиних поена. 

8. МИНУТ - Тврда одбрана на обе стране,  Ноко одличан, успео је да натера Кобса да погреши. 

7. МИНУТ - Ноко прецизан са пенала, а потом у наредном нападу Добрић враћа Звезди вођство. Мини серија домаћих 4:0. 

6. МИНУТ - Николић је промашио два слободна бацања, а Кобс далекометном тројком анулира његове промашаје. 

ФОТО: АБА ЛИГА

5. МИНУТ - Четврти поен Луке Митровића за 8:8, закуцавањем је поентирао некадашњи кошаркаш Црвене звезде. 

4. МИНУТ - Лојд додаје до Лазића који промашује за три, потом Ноко успева да дође до лопте, а Волден погађа тројку, погађа потом и капитен Бранко Лазић. 

3- МИНУТ - Лазић се одлично поставио, фаул у нападу Николића, то је његов други фаул. Наставља се агонија Лојда који је поново промашио. 

2. МИНУТ - Кобс одговара, а у наредном нападу Звезда не долази до поена. Погодио је потом и Лука Митровић. Лојд је лоше почео меч, има нула од три из игре. 

1. МИНУТ - Добро се брани домаћин, Митровић није имао решења, истиче напад Будућности. Ленгстон Хол постиже прве поене, Звезда води 2:0.

Пратите Новости на Фејсбуку 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)